Luksus på ørerne fra B&O

Facebook skal leve, Twitter dø

Hvis det står til amerikanerne, må Twitter godt slukke i morgen. Til gengæld skal Facebook og musik-tjenesten Pandora holdes i live – og de må godt få ekstra støtte.

Det er et lidt overraskende resultat af en ny undersøgelse, som Harris Poll har foretaget blandt 2.000 amerikanere.

Twitter har ellers traditionelt haft en meget stærk hjemmebane i USA, mens det sociale medie med en pippende fugl i logoet slet ikke har samme store tilhængerskare i Danmark.

Harris giver ikke nogen uddybende forklaring på, hvorfor 46 pct. vil ”dræbe eller lade Twitter dø”. Kun 43 pct. vil ”støtte Twitter eller holde det sociale medie i live.

Det kunne dog tyde på, at Facebooks image med fake news skandalerne ikke har taget samme skade som rivalen Twitter hos amerikanerne.

Harris analyse viser i det hele taget en generelt negativ holdning til sociale medier, dating-services og musik-tjenester på internet – og det er bemærkelsesværdigt.

Betyder det f.eks, at folks lyst til at bruge sociale medier er ved at være på retur, efter at Facebook og co har rapporteret fremgange år efter år i det seneste årti?

Noget kunne tyde på det, for andre analysetal viser, at vi bruger mindre og mindre tid på Facebook – i de seneste par måneder 0,1 og 0,9 pct. Da Facebooks brugertal samtidig vokser med 7 pct, må det betyde mindre tid og interesse pr. bruger.

Den populære dating-site Tinder elsker amerikanerne at hade – åbenbart. Den vil 43 pct. gerne se forsvinde og kun 15 pct. beholde. Årsagen – måske de mange historier om lumre kommentarer på Tinder.

Desuden vil det nok forbløffe mange, at Snapchat ligger så højt på den amerikanske ”dødsliste” – med 40 pct. Snapchat er ellers særdeles populær i målgruppen teenagere og lidt ældre unge.

En tilsvarende dansk rundspørge vil nok se noget anderledes ud. Alene af den grund, at flere af de online services, der figurerer på Harris hitliste, er ukendte på vores breddegrader. Det gælder f.eks. musik-tjenesten Pandora, chat-programmet Slack eller nyhedstjenesten Reddit….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus på ørerne fra B&O