Billig Sony satser på det sjove (opd)

Nul nøgen-fotos med denne mobil

Facebook vil ikke have dem i sine opslag og sletter automatisk alle billeder med for meget nøgen hud. Alligevel er internet fyldt med dem. Fotos optaget på mobiler med personen eller personerne helt uden tøj. Helt bevidst lavet, fordi de fleste mennesker har en lille ekshibitionist indbygget. Eller taget og udbredt, uden at den nøgne model vidste, hvad der ville ske med billedet.

Under alle omstændigheder kan det ikke lade sig gøre med en ny smartphone, der vækker pæn opsigt i japanske medier i dag. Den nye Tone e20 mobil kan nemlig ikke tage billeder af nøgne mennesker. Hverken som selfie eller som motiv for en fotograf.

Hvordan kan det så gøres? Well – de japanske nyhedsmedier fortæller, at Tone e20 indeholder kunstig intelligens, der kan genkende nøgen hud.

Opdager telefonen, hvad Tone Mobile kalder et ”upassende billede”, blokerer den omgående, at det bliver taget. Alternativt sørger den kunstige intelligens for, at billedet ikke kan lagres i telefonen og sendes videre via til f.eks. internet. Samtidig slettes alle spor af fotoet.

For danskere, som er vant til at se nøgenfotos alle vegne og heller ikke er bange for at vise deres kroppe i minimalistiske trusser, bikinier eller helt uden, kan det måske virke til grin at udvikle en smartphone, der stopper nøgen hud.

Udefra ser Tone e20 ret uskyldig ud. Indendørs sidder imidlertid kunstig intelligens, der opfører sig som en streng moralens vogter. (Foto: Tone Mobile)

Den japanske fabrikant siger, at han ikke har udviklet Tone e20, fordi der kunne være et stort marked for telefonen hos religioner, hvor nøgenhed er forbudt andre steder end i ægteparrenes soveværelse.

Den kunstige intellligens er tværtimod designet som en sikkerheds-funktion. Målgruppen er teenagere og børn, som ofte ses som ofre for online kontakter med skjulte motiver. Det kunne være ældre mænd, der godt kan lide at se ungt kød – eller det kunne være personer, som truer med at distribuere kompromitterende fotos via nettet.

Af samme grund holder Tone Mobile prisen på sin nye nøgen-sikre telefon helt i bund. 19.800 yen eller ca. 1.250 kroner burde alle forældre have råd til at betale for en ny mobil til deres barn.

Til den pris kan man selvfølgelig ikke forvente topklasse præstationer. Tre kameraer på ryggen på henholdsvis 13, 12 og 2 megapixel samt en 8 MP selfie skyder på fronten lyder dog ikke helt tosset, så længe man ikke vil tage nøgen-fotos.

Processoren ombord er en MediaTek Helio P22, som er ganske udbredt på mobiler i økonomi-klassen. Tone e20 kommer med 4 GB RAM og 64 GB lager, en HD+ skærm på 6,26 tommer og et pænt stort batteri på 3.900 mAh.

Her er den fejlmeddelelse, som brugeren får på skærmen, hvis Tone telefonen mener, at motivet er for nøgent. På dansk siger tekster noget i retning af ”foto ikke tager på grund af upassende indhold.” (Foto: Tone Mobile)

Jeg skal ikke kunne sige, om Tone telefonen kan adskille 100 procent nøgen hud fra f.eks. en g-streng, eller om topløs er lig med nøgenhed. Det må vel afprøves i praksis. Det samme gælder den forældre-kontrol, e20 mobilen er født med.

Telefonen kan således sættes til at sende en alarm til forældrene, når barnets mobil er forsøgt anvendt til nøgenfotos. Alarmen indeholder tidspunkt og GPS angivelse af stedet, hvor billedet blev taget – og slettet af telefonen. Tilmed får forældrene tilsendt en uskarp ”thumbnail” kopi af fotoet som dokumentation.

Til sidst: 50 procent af voksne amerikanere skal have mailet eller uploadet  fotos eller videoer, hvor de optræder nøgne. En anden analyse fortæller, at 89 procent af amerikanske kvinder i aldersgruppen 18 til 40 år enten selv eller har fået taget nøgenbilleder af sig selv.

Mon Tone e20 kunne blive et hit i Danmark og Sverige, hvor nøgen hud jo ikke er forbudt….

(Indledningsfoto til artiklen: Tone Mobile)

Tone e20 kan sættes til at alarmere forældrene, hvis telefonen har været forsøgt anvendt til nøgenfotos. Forældrene får så præcis angivelse af tid og sted på en app. (Foto: Tone Mobile)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billig Sony satser på det sjove (opd)