Smoothies og strøm i ét

Apples nye hovedsæde åbner til april

Apple Park bliver et officielle navn for Apples utrolige nye hovedsæde i Silicon Valley, der omsider er ved være færdigt efter flere års forberedelser.

De første Apple ansatte flytter ind i den cirkelformede bygning i april, og i løbet af de næste seks måneder vil 12.000 medarbejdere følge efter.

Mange har givet byggeriet kælenavnet rumskib eller flyvende tallerken. Ikke kun på grund af det futuristiske design, men også fordi Apple har været lige så hemmelig med hensyn til indretningen som det amerikanske flyvevåben og CIA om Area 51 flyvebasen i Nevada.

Apple Parks auditorium opkaldes efter Steve Jobs.

Helt hemmelig har Apple dog ikke kunnet holde Apple Park. Byggeriet til flere milliarder US dollars er simpelthen for stort til at kunne blive gemt.

Ifølge Apple bliver hovedsædet en af de grønneste og mest miljørigtige bygninger i verden.

Et enormt solcelle anlæg på tager vil kun generere 17 megawatt i strøm, hvilket vil kunne dække 75 pct. af behovet inden for den normale arbejdstid om dagen.

Solcellerne vil blive suppleret af 4 megawatt af brændstof celler og batterier fra Bloom Energy, som Apple også har samarbejdet med i forbindelse med sit store datacenter i North Carolina.

Apple Park vil også være verdens største bygning med naturlig ventilation. I ni måneder af året vil hovedsædet havde brug for hverken opvarmning eller air condition.

Del af Apple Park bliver et auditorium med plads til 1.000 mennesker og den nyeste teknologi. Salen vil blive kaldt Steve Jobs Theatre som hyldest til Apples grundlægger og mange-årige topchef.

Teatret placeres i en separat bygning på en bakke med udsigt over det nye Apple hovedsæde. Indgangen består af en seks meter høj glas cylinder, der er 50 meter i diameter. Taget er af kulfiber.

Apple har fjernet 46 millioner kvadratmeter asfalt og erstattet det med den store bygning og grønne arealer med 9.000 nyplantede træer.

Indeni ringen midt i Apple Park er der indrettet tre kilometer stier og jogging baner for ansatte – plus en frugthave, en eng og en sø. Desuden får Apple et 9.300 kvadratmeter stort indendørs fitness center at holde formen vedlige i.

Størstedelen af det bemærkelsesværdige hovedsæde vil være lukket land for andre end Apples egne medarbejdere. Dog indretter Apple et besøgs center med café og en butik, hvor turister kan købe Apple ting og merchandise.

Den officielle åbningsdato for Apple Park er ikke offentliggjort endnu. Kun at det bliver i april….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothies og strøm i ét