Sort fredag slog alle rekorder

Lav smart hjemme alarm for 100 kroner

Hvad gør I med jeres gamle mobil, når den er udtjent og skal udskiftes med den nyeste model?

Well – mange lader den gå videre ud i familien, til børnene eller de gamle bedsteforældre, der er lige glade med modellens navn – bare den fungerer.

Andre prøver at sælges deres brugte telefon på internet, men mon ikke de fleste lægger den i en skuffe, hvor den hurtigt bliver glemt?

Den tyske opfinder Karsten Schmidt har måske en bedre idé til os alle sammen.

Via es gamle smartphone kan Globio sende alarm til ens nye mobil eller til ens pc, hvis der sker uvetede ting i det overvågede lokale og hjem.

Han har nemlig udviklet et nyt hjemme-alarm-system, der bruger gamle Android smartphones som hjerte. Systemet er billigt og nemt at installere, og det kan fjernstyres og overvåges fra overalt, hvor man måtte befinde sig. Bare man har adgang til internet eller et mobiltelefon net.

Karsten Schmidt fandt på sit nye Globio #Jaccky system, da han læste i en avis, at der alene i Tyskland ligger 100 millioner ubrugte gamle mobiltelefoner i folks hjem.

Det er ikke kun et utroligt spild i ressourcer, fordi hver telefon indeholder mindst 25 pct. metaller som f.eks. kobber, jern, nikkel, zink, tin, guld, kobalt, sølv, coltan, palladium, bly og platin.

Globio sensorerne kan sættes overalt – f.eks. på en dør.

Det er også et spild i muligheder, fordi de fleste gamle smartphones fortsat fungerer upåklageligt – og derfor må kunne gøre nytte i stedet for at blive gemt og glemt.

Den nye Globio #Jacky alarm fås med en række forskellige sensorer til døre, vinduer, kameraer, bevægelses-følere osv. Desuden medfølger en app, der installeres på ens nuværende smartphone, tablet eller pc.

Et basis system fra Globio kan sættes sammen for bare 20 euro eller ca. 150 kroner – plus en gammel smartphone. Det er langt billigere, end hvad elektroniske alarmer fra sikkerhedsfirmaer koster.

Globio kan i princiåået også bruges som bilalarm.

Globio genbrugs-løsningen kan f.eks. lade telefonen ringe en op, sende en sms eller en email, hvis der sker uventede ting hjemme i boligen. Den gamle mobil kan også tage billeder elller videoer af bevægelserne i det lokale, hvor den er installeret – og sende billederne diskret til ejeren via internet eller mobilnet.

Man kan sågar tale via alarmen til personen i hjemmet. Ligegyldigt, om det er en indbrudstyv eller et familie-medlem, en håndværker eller en rengøringsdame, der godt må være der.

Globio #Jacky alarmen kan i øjeblikket forudbestilles via iværksætter portalen Kickstarter til en favørpris af kun 12 euro eller ca. 90 kroner. Levering vil ske til januar….

.

Sensorerne forbindes normalt til mobiltelefonen via hovedtelefon stikket

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sort fredag slog alle rekorder