Vi er nu 3,9 milliarder på nettet

Brug for 12 GB RAM i mobilen?

Mange mener, at der er gået inflation i smartphone skærmene. De bliver større og større år for år. 6,4 tommer ser ud til at være en udbredt standard i mobilerne i 2019.

Kapløbet foregår dog også på andre fronter: I alt montere stadig flere kameraer i samme telefon, i kunstig intelligens til processoren – og nu også i RAM størrelsen.

Hvor 4 GB var fint tilstrækkelig for nogle få måneder siden, er 6 eller 8 GB RAM nu ved at være det normale på topmobilerne. OnePlus hævede forleden barren til 10 GB med sin special model 6T McLaren – og nu præsenterer Lenovo en telefon med hele 12 GB.

I Danmark kender vi ikke Lenovo særlig godt for smartphones. Derimod er Lenovo blandt de helt store i laptops, desktops og servere. Mobiler fra Lenovo ses sjældent – og hvis – så er det via datterselskabet Motorola.

Ude på Lenovos hjemmebane i Kina er det helt anderledes. Her er Lenovo et pænt stort mærke, der engang imellem gør opmærksom på sig selv med nye og spændende ideer til mobilen.

Det gælder også for den nye Lenovo Z5 Pro GT telefon. Den er f.eks. udstyret med Qualcomms netop præsenterede Snapdragon 855, der vil afløse den efterhånden velkendte 845 chip som den store top-processor næste år.

Det mest opsigtsvækkende er dog, at Z5 Pro GT kan fås med 12 GB RAM og 512 GB lager. Det må være ny rekord for mobiltelefoner. Ellers ser man kun den slags specifikationer på Lenovos laptops.

Med sit skyder-trick kan Lenovo sætte ny verdensrekord i skærm/front ratio. Displayet fylder 95,4 pct. af telefonens forside.

Den nye Lenovo mobil kommer med en 6,4 tommers skærm – se dér var størrelsen. Displayet er af AMOLED typen og viser billeder i Full HD+ kvalitet. Det er så mere almindeligt.

Det samme kan man ikke lige sige om telefonens kameraer. De er nemlig dobbelte både for og bag. På ryggen sidder to 24 og 16 megapixel sensorer, mens selfies tages med 16 og 8 MP billed-skydere. Det ene af de frontrettede kameraer har i øvrigt en infrarød funktion.

Hvor de fleste andre smartphone fabrikanter gemmer deres kameraer i et indhak – en notch – øverst i skærmen, går Lenovo en anden vej. Ikke med et hul i skærmen som hos Samsung eller Huawei. Heller ikke med en pop-up terning i toppen som f.eks. Vivo.

Nej, Lenovo bruger det gode gamle ”slider” design, som vi også kendte fra flere mobiler før smartphonens tidsalder. I princippet er Z5 Pro GT skåret op på langs, så de to halvdele kan forskydes i forhold til hinanden.

Lenovos nye Z5 Pro GT telefon har et dobbelt kamera på ryggen med 24 og 16 megapixel sensorer. Fingeraftryks skanneren er gemt i telefonens skærm på samme måde som f.eks. i Huawei Mate 20 Pro.

Den bagerste halvdelen indeholder bl.a. kameraerne, og de selfie-udgaverne af dem dukker først op, når man skubber halvdelen opad. Det både beskytter frontkameraerne og gør det muligt at bygge en telefon, hvor skærmen fylder hele fronten. Uden grimme indhak.

I Kina kan den nye Lenovo supermobil forudbestilles fra den 1. januar. På markedet kommer den først den 24. januar. Prisen for topmodellen med 12/512 GB er 4.300 kroner derude i Østen. Den fås dog også i billigere versioner med knap så vilde 6/128 GB eller 8/256 GB.

Om de nye Lenovo mobiler nogensinde kommer til Danmark, er et godt spørgsmål. Med det fine renommé, som Lenovos laptops og pc’er har her i landet, ville det jo være oplagt….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi er nu 3,9 milliarder på nettet