Vi formerer os ikke så stærkt længere

Kommer Huawei Mate 30 i september?

Nu, hvor Huawei – i hvert fald til en vis grad – må handle igen med amerikanske virksomheder, må det vel betyde, at telefonerne fra den ”sortlistede” kinesiske gigant vil få lov til at bruge Google Play.

Det vil i sidste ende være det vigtigste for brugere af Huaweis telefoner. Selvom Huawei pusler med at etablere en egen app butik, vil Google Play med sine millioner af apps – og heriblandt verdens mest populære – have et stort forspring.

Det andet store spørgsmål er Huaweis såkaldte Plan B. Den indebærer, at telegiganten udvikler sit helt eget styresystem – Hongmeng alias ARK – der skal være langt hen ad vejen kompatibelt med Android.

Så længe vi taler om Huaweis hjemmebane, vil det nok ikke være så stort et problem at introducere et nyt styresystem i Kina alene. Det kan magthaverne i Beijing hjælpe med at gå presset igennem og udbredt overalt.

Næste generation af Huaweis EMUI brugerflade skal bygge på Googles kommende Android Q styresystem – alias Android 10.

En helt anden udfordring bliver Europa, der er Huaweis næststørste marked i verden. Danskerne vil f.eks. næppe acceptere et tredje styresystem, som ikke er 100 pct. kompatibelt med Android – og som ikke giver adgang til det store supermarked af apps hos enten Google Play eller Apples App Store.

Heldigvis er der også fremskridt at spore hos Huawei og Android. Således vil Huawei i august præsentere version 10 af sin EMUI brugerflade.

Den skal være baseret på Googles næste Android version Q og som tidligere udgaver af EMUI lægge sig oven på Googles styresystem og tilbyde flere funktioner og features end Android selv.

Huawei har ikke tidligere lovet, at firmaets nuværende telefoner kunne opdateret til Android Q. Så lanceringen af EMUI 10 vil være en rigtig god nyhed med fremtid i.

6,7 tommers skærmen i den kommende Huawei Mate 30 skal være buet meget stærkt i siderne.

Huaweis næste store lancering af nye smartphones bliver i september eller oktober, når de nye Mate 30 topmodeller dukker op. De vil uden tvivl rumme EMUI 10 – medmindre naturligvis at USA og Donald Trump ændrer mening igen. Det ved man aldrig.

Desuden er det højst tænkeligt, at Mate 30 vil blive præsenteret i udgaver med både Android 9 eller 10 og med Huaweis eget Hong Meng styresystem. I Europa og Danmark vil telefonen naturligvis komme med Android ombord.

Huawei Mate 30 ventes at komme i tre modeller, hvor i hvert fald den dyreste Pro version får fire kameraer. Det bliver i et stjerne-agtigt mønster på en rund skive øverst på telefonens ryg.

Skærmen i Mate 30 Pro bliver sandsynligvis på 6,71 tommer og buet i usædvanlig grad. De første spionfotos fra Kina viser et display, der går næsten 90 grader ned langs siderne….

EMUI 10 brugerfladen, sådan som den kommer til at se ud på Huaweis telefoner.

Nok et detalje billede af EMUI 10. Her er det bl.a. foto-app’en i den nye brugerflade.

Nogle bloggere ude i Kina mener, at Huawei Mate 30 kommer med sine fire kameraer placeret på denne måde.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi formerer os ikke så stærkt længere