Google laver ny Facebook rival

Vi formerer os ikke så stærkt længere

Den 11. juli 1987 – altså for præcist 32 år siden – blev vi fem milliarder mennesker på denne jord. Siden er tallet vokset til 7,7 milliarder, og i år 2100 vil være 10,9 milliarder, der skal finde plads og mad nok at spise.

Det viser nye tal fra FN og den internationale valutafond (IMF). De afslører samtidig, at det ikke går helt så stærkt længere med forplantningen. Der bliver ikke født så mange børn som før, men folk bliver i gennemsnit ældre på grund af bedre medicin og bedre leveforhold mange steder i verden.

Asien er fortsat den verdensdel, der huser flest mennesker. I 2070 vil der være 5,25 milliarder asiater mod kun 689 millioner europæere. Europas befolkningstal er faldende, fordi vi har mere travlt med arbejde og karriere end med at lave børn.

Verdens befolkningstal vokser ikke længere så stærkt som tidligere. (Infografik: Statista.com)

Ifølge FN’s prognoser er Europa den første verdensdel, hvor befolknings-tallet er for nedadgående. Nordamerika med USA og Canada vil komme som den næste del af kloden – med et fald fra 2065. Asien følger så efter fra 2070.

Hvor meget fødselstallet falder, kan også ses af et andet tal fra FN. I Europa og Nordamerika vil over 25 pct af befolkningerne være over 65 år, når vi når nytåret 2050.

Den eneste del af verden, hvor befolkningstallet vil fortsætte med at vokse, er også den fattigste – nemlig Afrika. I mange afrikanske lande er den vigtigste rigdom at have mange børn. Dem af dem, der overlever en ofte hungersnød-ramt barndom, skal senere brødføde forældrene, når de bliver gamle.

Kigger vi på nye tal fra pengefolkene i IMF, viser de, at 18,7 pct. af verdens mennesker i dag bor i Kina – og 17,9 pct. i Indien. Dette vil snart ændre sig, fordi Indien vil overhale Kina i befolkningstal om ganske få år.

Afrika er den eneste verdensdel, hvor befolkningstallet vil blive ved med at vokse mange år frem i tiden.

Det er der nok ikke så mange, der er klar over – i en tid, hvor kineserne oftere og oftere bliver trukket frem som et trussels-billede for verden.

Med sine 83 millioner indbyggere er Tyskland det folke-rigeste land i Vesteuropa. På verdensplan rækker det dog kun til en 17. Plads med 1,11 pct. af klodens befolkning.

USA er det tredje-største land målt i antal mennesker. Amerikanerne udgør 4,39 pct. af verdens befolkning. Indonesien følger lige efter med 3,57 pct. På femtepladsen ligger Brasilien med 2,79 pct.

Mange tal, men tankevækkende er de….

Her er Top-20 over verdens mest befolkningsrige lande. (Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google laver ny Facebook rival