Alpha er de første multimedia briller

Huawei snart uden Google apps

Huawei er langt fra reddet ud af sin krise, som er opstået i kølvandet på USA’s handelskrig med Kina og et forbud mod at købe elektroniske komponenter og software hos amerikanske fabrikanter.

Hvis Huawei skal overleve på sit næst-største marked i verden – Europa – må virksomheden ikke miste Android som styresystem.

Huawei har skrevet sit eget Harmony OS, men europæerne er ikke parate til at acceptere et tredje styresystem til mobiltelefoner .- ud over Apples iOS og Googles Android,. Det er her, det store udvalg af apps ligger.

Derfor falder en nyhed meget ubelejligt, at Huaweis næste generatron toptelefon – Mate 30 – kommer uden Google apps ombord. Mate 30 – se artiklens indledningsfoto – får Android, der er open source software, men f.eks. ikke Google Maps,  YouTube, Gmail eller Google Play Store.

Ifølge det amerikanske medie The Verge vil det samme være tilfældet med andre nye Huawei modeller som f.eks. Mate X folde-telefonen, når den omsider bliver sendt på markedet sidst på året. Ligesom Samsung har Huawei haft tekniske problemer med sin klapmobil, der ellers blev præsenteret med brask og bram tilbage i februar.

Huaweis længe ventede Mate X telefon kommer formentlig også uden Google apps ombord. (Foto: Huawei)

Huawei har flere gange antydet, at man er ved at opbygge sin egen Play Store, hvor brugere af Mate og P-serie telefoner kan downloade populære apps fra. I den forbindelse skal Huawei have lavet en aftale med en portugisk online butik, der bl.a. råder over Facebooks populære apps som Instagram, WhatsApp og Facebook selv.

Den aftale har der været lidt nyt om siden tidligt i sommers. Måske den ikke er helt på plads endnu for verdens næststørste fabrikant af smartphones.

Huaweis problemer er især internationale. På hjemmebanen i Kina drøner Huaweis mobiler frem. Her sidder Huawei efterhånden på 40 pct. markedsandel.

Den almindelige kineser er irriteret over handelskrigen med USA. Ikke kun fordi den gør amerikanske varer dyrere. Men også fordi han mener, at det er synd og unfair, når Huawei bliver trukket ind som et offer i krigen.

Kineserne er derfor begyndt at flytte deres interesse for at købe Apples iPhones til i stedet at købe Huawei….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alpha er de første multimedia briller