Vi glemmer musikken til koncert

Apple får stærk musikalsk modstand

Her i eftermiddag præsenterede Samsung som forventet sin store Galaxy Note 9 telefon. Den var der også et par hidtil uafslørede nyheder i. Læs om dem i en separat artikel.

Samsung havde dog også nogle andre artige overraskelser at fortælle – og de drejer sig om musik. Dels er det Samsungs nye stemmestyrede højttaler Home. Dels er det et tæt samarbejde med Spotify, der er verdens største streaming tjeneste for musik.

Samsung har tidligere prøvet med en egen musiktjeneste, men den blev mildt sagt ikke en succes. S ud fra princippet om, at ”if you can’t beat them, love them” har Samsung nu forlovet sig med Spotify fra Sverige.

Det er der skam god mening i. For det første får Spotifys ærkerival Apple Music nu en modstander, der også kan hardware. For det andet får Spotify adgang til verdens største bestand af smartphones og et partnerskab med en fabrikant, der producerer alt fra computer chips og mobiltelefoner til tv-apparater, smartwatches, højttalere, laptops, køleskabe.

Spotifys topchef Daniel Ek forklarer baggrunden for det nye samarbejde med Samsung.

For hvem siger, at et køleskab ikke også kan spille musik. Når det alligevel er online og koblet til et trådløst netværk, kan køleskabet lige så godt afspille ens Spotify play-lister, mens man laver mad eller sidder ved middagsbordet.

Ideen er, at man kan få adgang til Spotify, uanset hvilket Samsung produkt man bruger. Spillelisten vil følge virtuelt med sin bruger, der blot skal trykke på én knap for at få musikken frem på tv-skærmen, mobilen, den digitale højttaler osv. Var man midt i en melodi, fortsætter den selvfølgelig på den næste enhed.

Spotifys topchef Daniel Ek forklarede baggrunden ved pressemødet. I kan læse den i fem nemme spørgsmål/svar her.

Spotify vil blive integreret i Samsungs Home Switch, der holder styr på alle de mange intelligente apparater, man har stående i sit hjem eller på sit kontor.

Samsung og Spotify viste kun en antydninger af mulighederne, men det samarbejdet og Samsungs integration af kunstig intelligens ser ud til at være noget, man kan bruge i praksis….

Det bliver spændende at se, hvad Apple siger til, at ærkerivalerne fra Spotify og Samsung nu går i seng med hinanden.

Sådan kommer Samsungs svar på Amazon Echo, Googles Home eller Apples HomePod til at se ud. Flere detaljer kommer først senere i år.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi glemmer musikken til koncert