Snapchat mister 3 millioner brugere

Vi glemmer musikken til koncert

I min artikel i går om teleselskabernes kapløb på Smukfest i Skanderborg antydede jeg, at mobiltelefoner efterhånden var vigtige for koncert publikummet end selve musikken.

Den tese bliver nu bekræftet af en analyse, som smartphone giganten Huawei har lavet. Den viser, at hver femte unge har så travlt med at knipse løs under koncerter, at de går glip af den kunstneriske oplevelse. Mobil før musik så at sige.

Under en koncert er et helt almindeligt at se en skov af hænder med mobiltelefoner, der ihærdigt tager billeder af alt, hvad der foregår på scenen. De fleste tager nok snapshots, men mange optager hele videoer af kunstnerne og deres præstationer.

Resultatet er skuffelse hos de især mange unge mellem 18 og 35 år, som bruger deres smartphone ivrigt under koncerter. 22 pct. af dem indrømmer i Huaweis analyse, at de har ødelagt koncert oplevelsen for sig selv, fordi de har fokuseret alt for meget på at tage de perfekte billeder.

Selvom der er hundreder i salen, som knipser løs på deres smartphones, er det som regel kun professionelle fotografer, der får de gode billeder i f.eks. vanskelig belysning. (Foto: Oscar Wimmerman / Unsplash)

I samme undersøgelse fortæller 60 pct, at de tager mange flere billeder, end de skal bruge. De vil på den måde sikre, at der er mindst ét godt billede iblandt.

28 pct. siger, at deres smartphones kamera har svært ved at tage ordentlige billeder af personer i bevægelse. En detalje, der er en simpel nødvendighed, fordi rock-musikere sjældent står stille på en scene – og folk omkring fotografen i øvrigt danser med af livets lyst.

38 pct. klager desuden over, at deres mobils kamera er for dårligt til at tage billeder i svag belysning, eller når lyset skifter.

Huaweis nye undersøgelse er foretaget af analyse firmaet Userneeds. Her har man via internet interviewet godt 1.000 danskere i perioden fra den 15. til den 20. juni 2018….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snapchat mister 3 millioner brugere