Snapchat deles i tre

Offroader for internet fans

Hvis I altid har haft lyst til at optage på video, hvad der sker omkring, foran, bagved og i jeres bil, når I er ude at køre, må Toyotas nye FT-AC model være det helt rigtige.

Den seje SUV er nemlig den første Toyota – og vel nok første personbil overhovedet – som er målrettet i Instagram og Snapchat generationen af mennesker.

Toyota FT-AC (Future Toyota Adventure Concept) er nemlig forsynet med infrarøde kameraer på hvert sidespejl, et almindeligt video- og fotokamera på bakspejlet i forruden samt et vidvinkel kamera, som på instrument panelet, der vender ind mod fører og passagerer. Dertil kommer naturligvis et kamera på bagsmækken, som optager, hvad der sker agter for køretøjet.

Den nye Toyota er bl.a. forsynet med infrarøde kameraer på sidespejlene, som kan optage ens kørsel både om dagen og natten. Sammen med input fra bilens øvrige kameraer kan billederne redigeres via en app på instrument brættets touch skærm – inden de sendes direkte til Facebook Instagram eller Snapchat.

Alle kameraerne styres fra en stor touch skærm og kan lynhurtigt streames op til de sociale medier. Den nye Toyota SUV er nemlig indrettet med hurtig 4G forbindelser og en Wi-Fi hub, der skaber et trådløst netværk til alle de mobiler, laptops, tablets og spillekonsoller, som bilens passagerer sidder med.

Med FT-AC følger adgang til Toyotas databaser i ”skyen”, som både kan bruges billeder, email og til at vise, hvor bilen befinder sig rent geografisk – hvis det mod forventning skulle gå galt. Desuden medfølger en app, så man kan redigere sine fotos og videoer på bilens touch skærm, inden de bliver sendt ud i verden, hvor alle kan se med.

Mens den nuværende Toyota C-HR ”cross-over” mest er til at præsentere offroad linier foran byens cafeer, er den kommende FT-AC langt mere rå. Den kan virkeligt begå sig i terrænet, hvor asfalten for længst er borte.

Toyota viser sin nye moderigtige offroader med 20 tommers skærme og et stofsoltag, der rulles på og af ligesom på Fiat 500 eller den legendariske Citroen 2CV.

Det samme kan mountain bikes, som FT-AC har holdere til på bagsmækken. Samtidig kan man klikke bilens tågelygter af og på et øjeblik montere dem på cyklen. Sikke et lysshow, man så får på sin jernhest. Almindelige cykellygter har slet ikke samme blæs på som en bils tågelamper. Meget praktisk kan tågelygterne med en lille omskifter blive forvandlet til camping eller picnic belysning.

Toyota har netop præsenteret den spændende konceptbil på det amerikanske marked, der er verdens største for både SUV’er og ægte offroadere. Hvornår – eller om – FT-AC bliver en realitet, afhænger af publikums reaktion.

Toyota vil i givet fald sælge FT-AC med både to- og firehjulstræk, med benzin- og diesel motorer og i en hybrid version med delvis eldrift….

Tågelygterne kan klikkes af og enten anvendes som cykellygter eller som hyggelampe til camping og picnic om aftenen.

Toyotas koncept SUV har en integreret holder til mountain bikes.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snapchat deles i tre