Visselul med Somnox

Hovedtelefoner bliver julens tech hit

Vi kan jo nok ikke undgå de sædvanlige bløde pakker under juletræet. Gave-giverne mener det jo godt – og måske trænger ens outfit også virkeligt til en fornyelse eller opgradering.

En større og større del af julegaverne vil dog nok være elektroniske. Af dem simple årsag, at alle mennesker i dag har en smartphone. Mange går op i deres motion, og en laptop hører til de fleste familiers eje.

68 pct. af de amerikanske familier vil købe tech-relaterede julegaver i år – og hovedtelefoner ser ud til at blive det store gavehit, når forældre skal købe til sig selv, til børnene eller til hinanden.

De overhaler sågar smartphones, der ellers har ligget helt i top gennem adskillige år. Måske det skyldes, at så mange allerede har en mobil og har mere brug for tilbehør end for en helt ny og ofte kostbar telefon.

Hovedtelefonerne er nok mest øretelefoner, og gerne de smarte trådløse udgaver uden dinglende ledninger. De er ideelle til streaming af musik og til fysisk bevægelse af luksus-legemet.

Mobiltelefoner præger i det hele taget denne Top-12 over de mest populære tech-julegaver i USA. En dansk udgave har jeg ikke, men den vil nok ikke se meget anderledes ud.

Den høje placering af Bluetooth højttalere (3. plads) skyldes naturligvis smartphones. De trådløse højttalere bruges mest til at spille streamet musik højere og bedre, end telefonerne selv kan.

Tv-apparater ligger til gengæld ret langt nede på listen. De bliver ikke udskiftet lige så hurtigt som f.eks. mobiltelefoner, og de fleste familier har i dag mindst en – hvis ikke to eller tre – fladskærme stående i deres hjem.

Lidt overraskende synes jeg, det er, at smarte talestyrede højttalere ligger helt nede på en 11. plads i amerikanernes planer om at købe tech-julegaver. Højttalere som Amazons Alexa eller Googles Homeer ellers storsællerter på den anden side af Atlanten, mens vi stort set ikke har set dem på det danske marked endnu….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Visselul med Somnox