Få rigtigt styr på cyklen

Lenovo angriber Alexa med Smart Display

I de senere måneder har det set ud, som om Amazon har taget afstand til konkurrenter som Googles Assistant, Apples Siri eller Samsungs nye Bixby, når det gjaldt udbredelsen af stemme-styrede højttalere.

Der er heller ikke nogen tvivl om, at Alexa er den klare bestseller i de lande, hvor ”smarte” hjem virkeligt er til salg – og det er ikke Danmark. Desuden har Amazon afsløret sin strategi om, hvordan verdens største online butik vil erobre alle elektroniske dele af vores bolig.

Nu slår Google så tilbage. Det sker på det store CES Show i Las Vegas, hvor man kan se udstillet rigtigt mange forskellige løsninger på basis af Google Assistant. Også fra firmaer end Google selv.

Den måske mest spændende nyhed kommer fra verdens største pc-producent Lenovo, der bogstavelig  talt give Google Home og Assistant et nyt hjem.

Lenovos Smart Display fås i to størrelser.

Ligesom man kender det fra Amazon Alexa fås Google Assistant nu i en kombineret skærm, højttaler og kamera. Et stort skridt videre end kun højttalere med mikrofoner i, som reagerer på ejerens stemme.

I praksis betyder det, at det nye Lenovo Smart Display med Google Assistant kan bruges til at vise video, tv eller fungere som interaktiv touch skærm til video chat. Man kan således ”skype” med vennerne på den anden side af jorden eller bruge nyheden som en ”interkom med billede på” i huset eller på kontoret – f.eks. når folk skal samles til middagsmaden.

Dertil kommer, at Lenovo Smart Display reagerer på stemmer – hvis de kan tale engelsk. Man kan styre musikken med sine ord, tv-kanalerne, husets trådløse alarm, tænde kaffemaskinen, tjekke nyhederne osv. Enten med ren lyd a la en radio eller nu med billede på.

Det er nyt for Google Assistant og giver det ”smarte” system en helt ny dimension. Dertil skal lægges, at Assistant også sidder på de fleste nye Android telefoner, hvor konkurrenten Amazon endnu ikke har gjort sit indtog.

Lenovos Smart Display fungerer både vandret og på højkant.

Tænke sig f.eks, at man står med sin kop morgenkaffe i hånden, kigger ud ad vinduet og beder sit Smart Display om den lokale vejrudsigt. Den kommer frem på et sekund på skærmen og kan blive læst op, hvis man vil.

Er det trafik-situationen, som bekymrer, dukker i stedet Google Maps op på skærmen – med gode råd om omveje fra kødannelser, forslag til steder man kan besøge undervejs osv.

Da Lenovo nyheden jo bliver medlem af Google familien, betyder det, at brugeren får direkte adgang til f.eks. at streame YouTube videoer, læse Gmail breve, tjekke online kalenderen, lægge billeder i Google Photos eller indtale elektroniske indkøbslister. Formentlig vil man også kunne diktere emails via mikrofonerne i Lenovo Smart Display.

Man kan sagtens forestille sig, at vi om et år kan styre hele vores hjem eller kontor med vores stemmes kraft og ordenes magt. Fra en Google Home højttaler, en smartphone, et tv med Google Assistant eller Lenovos nye Smart Display. Mange funktioner vil virke med både Android og iPhone, da den medfølgende app fås til begge smartphone platforme.

Den store udgave kommer med side og ryg i bambus, mens lillebror fremtræder helt i gråt

 

Lenovos spændende nyhed fås i to versioner med enten en 10 tommers skærm i 1.920 punkters kvalitet – eller en lidt mindre otte tommers udgave med touch display på 1.280 gange 800 pixels Begge rummer en Snapdragon 624 processor, 4 GB RAM, fire mikrofoner og et 5 megapixel vidvinkel kamera.

Der er både Bluetooth og dobbelt Wi-Fi til trådløs kommunikation, og mini-tv-højttalerne skal kunne spille ok højt og rent. 8-tommer udgaven rummer en 10 watt forstærker med en fuldtone højttaler og to passive bas-enheder. I 10-tommer versionen er den aktive højttaler-enhed på 3,75 tommer.

Det kunne se ud, som om  Lenovo tager Smart Display til Danmark, hvilket ville være en fremragende idé. Lenovo er allerede den største leverandør af pc’er til danskerne – og nu kan Lenovo så være med til at indføre det smarte hjem for alvor. Noget, som Amazon og Google hidtil har tøvet med.

De danske priser er endnu ikke offentliggjort, men i USA skal det store Smart Display i bambus kulør og med 10,1” skærm koste 249 USD – det er ca. 1.600 kroner. Den lille udgave i gråt skal sælges for 199 USD eller ca. 1.250 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få rigtigt styr på cyklen