Får vi snart en OnePlus Mini?

Skat på SMS i USA

I Danmark er vi vant til, at SMS og MMS følger gratis med i vores mobil-abonnementer. Ikke sådan i USA og slet ikke i Californien, som rummer nogle af verdens største tech- og mobil-producenter.

Her overvejer myndighederne ligefrem at lægge skat på tekst beskeder. Californien er verdens sjette største økonomi, men fattes penge – og nogle af dem skal nu hentes hjem ved at gøre SMS dyrere.

USA har mange års tradition for at beskatte telefoni. Helt tilbage i 1990’erne indførte Det Hvide Hus det såkaldte Public Purpose Program, der lagde en afgift på alle telefon abonnenter. Pengene herfra skulle bruges til at finansiere projekter, som hjalp landets lav-indkomst grupper.

Problemet er bare, at folk taler meget mindre i telefon end tidligere. De sms’er eller sender tekst-beskeder via internet i stedet.

Det har betydet, at indtægterne fra de tele-afgifterne er faldet med 30 pct i de senere år. Samtidig er udgifterne til hjælpe-programmer for fattige øget med 50 pct.

Hvis Californien nu begyndte at beskatte SMS på samme måde som telefon samtaler, ville det kunne skaffe ekstra 44,5 millioner USD i pengekassen om året. Det svarer til ca. 300 mio. kroner.

Ifølge amerikanske medier er teleselskaberne slet ikke begejstrede for ideen. De sætter deres lid til, at forslaget falder til jorden, når det kommer til afstemning i USA’s højeste telemyndighed, FCC, den 10. januar.

Jeg skal måske lige præcisere, at den nye skat kun gælder SMS og MMS med billeder i. Internet-baserede tekst services som Facebook Messenger, Twitter, iMessage, LINE, Telegram eller WhatsApp er ikke berørt….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Får vi snart en OnePlus Mini?