Med "LEGO" på den lille arm

Gør ældre Beovox trådløse

B&O som byggesæt? Sådan lidt a la IKEA eller dengang man sad på sit lille hummer og loddede Jostykit lysshows?

Det lyder som noget helt umuligt, men er det alligevel ikke. For så ville jeg jo ikke have en historie at skrive om her på bloggen.

Bang & Olufsen har nemlig for første gang indgået et samarbejde med et eksternt firma om at bygge opgraderingskits, der i dette tilfælde gør gamle B&O højttalere hypermoderne igen.

Sammen med schweiziske audio specialist Modul 9 har B&O skabt HiFiBerry Beocreate 4, der er et elektronisk print, som anbringes inde i ældre Bang & Olufsen højttalere. Dem elsker mange lydkvaliteten fra og deres udseende, som de helst ikke vil undvære.

Til gengæld kunne de godt tænke sig en aktiv højttaler med forstærker i og for at slippe for de lange ledninger til højttaleren, som man forsøger at gemme så godt man kan bag lister, tæpper, møbler osv.

Alle de ting kan Beocreate 4 ordne. Nyheden indeholder nemlig både fire Hi-Fi forstærkere, en god digital/analog konverter (DAC) og en Digital Signal Processor (DSP). Dertil kommer Bluetooth, Apple AirPlay og Spotify Connect, så ens gamle B&O højttaler pludselig kan konkurrere med nymodens trådløse højttalere og hente streamet musik direkte fra internet via mobiltelefonen.

CX100 er en af de to klassiske B&O højttalere, som man nu kan gøre topmoderne og trådløee med HiFiBerry Beocreate 4 printet.

BeoCreates fire forstærkere leverer 2 x 30 og 2 x 60 watt, hvilket er pænt meget, når man sammenligner med andre trådløse højttalere – også de helt nye modeller.

Installationen kan foregå helt uden lodninger, men man bliver nødt til at åbne sine gamle B&O højttalere for at få printet ind i boksen. Den slags vil normalt koste garantien, men den er for længst udløbet på de gamle B&O højttalere, som BeoCreate 4 vil forlænge levetiden på.

Systemet vil fungere, lige så snart det er monteret, og man har sat strøm til. Men HiFiBerry tilbyder, at man kan justere på alle højttalerens parametre. Det vil dog kræve, at man sætter en lille billig RaspBerry Mini PC til og bruger den software, der følger gratis med ved købet af en Beocreate 4.

Inden længe kommer også HiFiBerry kits, der løfter Bang & Olufsens legendariske Red Line højttalere op i Bluetooth og Spotify tidsalderen.

I princippet kan man få HiFiBerrys nyhed til at fungere med alle passive højttalere, men nu er der indgået et samarbejde med B&O – så den første BeoCreate 4 er skræddersyet til ældre bokse fra den danske fabrikant.

Den første Beocreate 4 passer specielt til at opgradere Beovox CX50 og CX100. Senere kommer en særligt kit til B&O’s legendariske RL2000 og RL6000 fra Red Line familien.

Modul 9 sælger HiFiBerry Beocreate 4 til priser fra 189 USD – ca. 1.150 kroner. Hvert print kan trække op til fire højttalere på hver fire eller otte ohm….

https://uncrate.com/bang-olufsen-beocreate-4-amplifier/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med "LEGO" på den lille arm