Pocophone til Danmark for 300 USD

B&O med ny design-klassiker – Beosound Edge

Gennem årtierne har Bang & Olufsen stået for nogle af største design succes’er i den globale elektronik industri. Men det er længe siden, at B&O har overrasket så stærkt som med sin nye Beosound Edge højttaler.

Den kan rulle – helt bogstaveligt. Måske The Edge mest af alt ligner en stor knap på højkant. 50 centimeter i diameter og 13 centimeter i dybden. En overdimensioneret volumen knap må være den korrekte analogi, når vi taler om lyd og musik.

Selvom Beosound Edge ligner alt andet end en højttaler udefra, indeholder den skam solidt kram i Hi-Fi. Seks separate Class-D forstærkere, en bas-enhed på 10 tommer, en fire tommers mellemtone og en lille diskant tweeter på 0,75 tommer. På begge sider af The Edge vel at mærke.

Beosound Edge kan også hænges op på væggen – f.eks. så den ligner et banegårds-ur.

Det hele sidder i en anden stor B&O nyhed – Active Bass Port. Det er en ny variabel for for basrefleks, hvor udgangsporten åbnes i takt med, at man drejer op for volumen. Det skal give ekstra ”punch” i de nedre toner, der afleveres mere præcist end i traditionelle bas-refleks højttalere med fast rør.

B&O har en lang tradition for at arbejde sammen med kendte designere. Det er også tilfældet med Beosound Edge, der er tegnet af britisk-græske Michael Anastassiades i London. Han er mest berømt for springvand og for sine lamper, som bl.a. står i Museum of Modern Art (MOMA) i New York. Her er også en stribe Bang & Olufsen klassikere på permanent udstilling.

Ifølge Anastassiades har han hentet inspiration til Beosound Edge fra Englands gamle én-pund mønt. Den var ikke nær så køn, men tyk nok til at kunne stå solidt på højkant. Måske det monetære også har med prisen på højttalerne. Som alt andet B&O udstyr i elite-klassen koster The Edge en mindre formue. Men ok – man får et kunstværk ind i sin stue, som ovenikøbet kan give flot lyd fra sig.

Beosound Edge er en halv meter i diameter. Den skal nok vække opsigt, hvorend den bliver placeret.

Beosound Edge kan arbejde trådløst – naturligvis. Så vil man normalt bruge en smartphone app til at justere volumen, skifte melodi osv. Men man kan såmænd også dreje op og ned på volumen på mere fysisk manér. Man rykker simpelhen frem og tilbage med The Edge.

B&O har nemlig anbragt touch sensorer og mikroskopiske huller i højttalerens aluminium chassis, der registrerer bevægelse af The Edge. Derfor vil ”rokkeriet” også fungere, når man hænger højttaleren på væggen i stedet for at lade den stå på gulvet. Det er elegant, eksklusivt – og det skal nok vække opsigt hos alle, der ser The Edge første gang.

Lyden udstråles fra begge de flade sider af den store mønt – undskyld højttaler – så spredningen kan blive 360 grader i det lokale, hvor The Edge er placeret. Meget smart kan man via den medfølgende app slukke den ene side eller dæmpe lyden fra den.

På hver side af Beosound Edge sidder en 10 tommers bas, en mellemtone på fire tommer og en lille dome diskant. Det firkantede hul er B&O nye Active Bass port.

 

Når højttaleren hænger fladt på en væg, er der jo ikke brug for lyd på den indvendige side. Til gengæld kunne det være smart i et køkken/alrum, at den ene side af højttaleren – den ”aktive” – spiller højt ud på f.eks. et dansegulv. Mens den anden side – den ”passive” – holder musikken med afdæmpet, så man kan føre en samtale hen over køkkenbordet.

Beosound Edge har integreret Bluetooth, Chromecast og AirPlay 2. Stemme-styring har nyheden ikke – og dog. Hvis man har en ”smart” højttaler, der har, kan The Edge blive styret via dens modtagne kommandoer fra ejerens røst. Det virker f.eks. sammen med B&O’s nyligt opdaterede Beosound 1 og 2 højttalere, der nu har Google Assistant og mikrofoner i sig.

Den smukke og herligt utraditionelle Beosound Edge kommer til salg i november. Prisen bliver 3.260 euro eller ca. 24.600 kroner….

Beosound Edge indeholder masser af sensorer. Nogle af dem registrerer, når en bruger nærmer sig. Så tænder The Edge automatisk lyset i højttalerens touch-baserede betjenings-panel.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pocophone til Danmark for 300 USD