Bedre lyd på din Apple mobil

Med “LEGO” på den lille arm

Navnet Tata siger måske ikke den almindelige dansker på gaden særlig meget. Men stiller man spørgsmålet “hvem er Tata” i Indien, vil alle vide det.

Tata er nemlig en af Indiens største koncerner med omkring 700.000 ansatte verden over. Mest kendt er Tata internationalt for sine it-konsulenter, der også er aktive på det danske marked – og for at eje de berømte britiske bilfabrikker Jaguar og Land Rover.

Et af Tatas mange selskaber har speciale i telekommunikation og tingenes internet (IoT). Det er gået sammen med den kinesiske smartur producent Omate for at få udvikle, hvad de to kalder markedets mest intelligente armbåndsur til børn.

Nanoblock x uret indeholder GPS, 3G mobiltelefoner og Wi-Fi, så forældre kan spore meget præcist, hvor deres barn befinder sig. Den røde knap er en alarm, som advarer forældre direkte på deres mobil eller pc, hvis barnet føler sig truet eller er bange.

Designet vil uden tvivl tiltale de små bærere. Omate nyheden ligner nemlig en krydsning af et Apple Watch med en æske LEGO klodser fra Billund. Desuden indeholder uret en række sjove spil og et 8 megapixel kamera, der kan bruges til at tage selfies og snapshots.

Mange forældre vil til gengæld synes om, at Nanoblock x uret kan bruges til at holde styr på børnenes placering og gøremål. Det har to-vejs stemme og video chat, 3G telefon og kommer med en app, som forældrene kan placere på deres pc, mobil eller tablet for at se på et landkort på skærmen, hvor ungen befinder sig.

App’en bruger en kombination af GPS, mobilnet og Wi-Fi til at identificere bærerens placering meget nøjagtigt. Skulle barnet føle sig truet eller bange, kan det alarmere forældrene ved et enkelt tryk på en knap på uret.

Designet minder meget om LEGO, men stammer fra Kina og Indien.

Til gengæld er det sikkert, at uret indeholder stopur, skridttæller og aktivitets-tracker – også familiens små skal holde sig i form og ikke bare sidde foran en skærm dagen lang.

Nanoblock x uret vil blive solgt som en komplet løsning med Tata Communications MOVE – IoT Connect teknologi, og et mobil-abonnement med 100 MB data om måneden. Priserne skal begynde ved 179 USD – ca. 1.100 kroner – om året.

Tata vil præsentere det sjovt designede børneur på Mobile World Congress i Barcelona i næste uge. Nanoblock kan forudbestilles fra april og på markedet i Europa til sommer.

Hvor stor Tata er i telekommunikation kan illustreres med at fortælle, at firmaets MOVE teknologi i dag indgår i 25 pct. af verdens internet forbindelser og forbinder fire af fem smartphones….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre lyd på din Apple mobil