BlackBerry lever stadig

Pinterest vinder på Corona

(Foto : Charles Deluvio / Unsplash)

Hvis det gamle ord er korrekt, at ”den, der lever i skjul, lever godt”, må Pinterest være mester i den disciplin.

Pinterest har hentet væsentligt færre overskrifter end andre sociale medier som Facebook, Instagram, Snapchat eller Twitter, og dét er der slet ingen grund til.

I de senere år er Pinterest nemlig vokset betydeligt hurtigere end sine rivaler. 459 millioner aktive brugere om måneden – såkaldte MAUs – har Pinterest i dag. Mere end dobbelt så mange som for tre år siden.

Pinterest ser ud til at være en af Corona pandemiens vindere. Siden marts sidste år har det sociale medie fået 100 millioner nye og aktive brugere.

I samme periode er Pinterests markedsværdi mere end otte-doblet. I dag er Pinterest over 50 milliarder dollars værd, vurderer den britiske erhvervsavis ”Financial Times.”

(Infografik: Statista)

Ikke underligt, at Microsoft har kastet sine forelskede øjne på Pinterest og forgæves forsøgte at købe det sociale medie i efteråret. Det var lige efter, at Microsofts forsøg på at overtage kinesiske TikTok var mislykket.

Microsoft må være meget sulten og have en direkte ambition om at konkurrere med Facebook og Google, når det gælder sociale medier og populære online services.

I forvejen ejer Microsoft Linkedin og Skype, så en familie- og forbrugerrettet tjeneste vil passe fint ind i software-gigantens sortiment. Ved siden af Windows, Xbox spillekonsoller, laptops, tablets, Office og store cloud databaser.

I mange år blev Pinterest betragtet som de hjemmegående husmødres sociale medie. Madopskrifter, fotos af strikketøj og hjemme-sløjd dominerede længe den billedtjeneste. Den fungerede virkelig som en klassisk opslagstavle med digitale tegnestifter.

I dag er Pinterest meget mindre amerikansk og meget mere alsidig. Det virker bare, som om det sociale medie har svært ved at løbe fra sit gamle image. Pinterest er hverken hot eller cool hos teenagere og trendsættere.

(Foto: Photo Mix / Pixabay)

De seneste nye tal afslører, at Pinterest har 98 millioner månedlige brugere i USA, men 361 millioner i udlandet. Det gør Pinterest til et af de største sociale medier i verden, når man kigger uden for Facebook koncernen med Instagram, Whatsapp, Messenger og Facebook selv.

Pinterest har også svært ved at beskrive sig selv. I hvert fald kan det ikke gøres med nogle få ord:

”De fleste forbruger-rettede internet firmaer er enten værktøjer som søgemaskiner og e-handel, eller de er media som nyhedstjenester, video og sociale medier.

Pinterest er hverken en ren medie-kanal eller et rent værktøj. Det er snarere et medie-rigt værktøj, som tilfredsstiller både emotionelle og funktionelle behov.”

Så ved vi det. Er dit næste skridt at hoppe på Pinterest….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BlackBerry lever stadig