Berømt narko-klan bygger smartphones

Dine e-mails belaster miljøet

Det er nemt nok at forstå, at et klassisk brev på papir kan forårsage lidt CO₂ belastning, men at en e-mail også gør?

Well – for at lave papir til det klassiske brev og til konvolutten kræves, at der fældes et træ – at papiret produceres på en fabrik – at brevet transporteres med postbil, tog og måske også fly osv. Det koster alt sammen energi i form af fossile brændstoffer.

Til gengæld er det nok sværere at forestille sig, at en e-mail skaber CO₂ forurening. Den ser man jo kun på en skærm. Når man trykker ”enter” eller ”send”, vil mailen være på modtagerens display et sekund senere. Kun, hvis man printer sin e-mail ud på papir, belaster den skovene.

Eller?

Klima-aktivister med Greta Thunberg i spidsen har travlt med at lægge skylden for CO2 belastningen over på passagerflyene. I virkeligheden forurener de selv, hver gang de sender en e-mail. (Foto Lars Nissen Photoart / Pixabay)

Det engelske energi-selskab OVO har forsøgt at regne på sagerne. Resultatet er, at en e-mail producerer 0,000001 tons af CO₂. De fremkommer ved, at folks pc’ere bruger strøm. Det samme gør de store servere hos teleselskaber og internet-udbydere, der distribuerer mails verden over.

0,001 kilo CO₂ er ikke meget, men prøv at tænke tanken videre: Hvis hver person sender ti unødvendige e-mails hver dag, bliver det til mange tons. Især, når man husker, at der bor millioner af mennesker i hvert land – og mange af dem bruger pc, smartphone, tablet og mail.

OVO Energy’s beregninger er foretaget på Storbritannien, men de kan sagtens overføres til andre industrialiserede lande. Del de følgende tal med 11, og de passer til danske forhold. Der bor nemlig 11,2 gange flere mennesker i UK end i vores lille land.

Altså: Hvis hver brite sendte én e-mail færre hver dag, ville det reducere Storbritannens CO₂  udledning med 16.433 tons om året. Det svarer til 81.152 rejser med passagerfly fra London Heathrow til Madrid.

(Infografik: Statista.com)

De tilsvarende tal for Danmark ville (teoretisk) være 1.467 tons CO₂ og 7.245 flyveture mellem f.eks. København og Stockholm. Tankevækkende, ikke sandt.

Ovo har i øvrigt også lavet en liste over de måske 10 mest overflødige e-mails, som folk sender. Dem tænker man bare ikke over, fordi de bare ligger i fingerspidserne og ikke bliver betragtet som ”hele” mails:

  • Tusind tak
  • Tak
  • God weekend
  • Er modtaget.
  • Ha’en god aften
  • Har du modtaget dette?
  • I lige måde
  • Velbekomme
  • LOL
  • Forstået

(Indledningsfoto til artiklen: Muhammad Ribkhan / Pixabay)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Berømt narko-klan bygger smartphones