Samsung på vej med Galaxy S10 Lite

Instagram er populær til julegaver

I gamle dage bladede man hundreder af sider julekataloger igennem for at finde emner til både gaver til sig selv og til alle de andre, man uddeler fint indpakkede æsker til juleaften.

Der må stadig være mange, som bruger den praksis. I hvert fald udsender de fleste butikskæder stadig farverige julekataloger trykt på glittet papir. Jeg har også fået min andel i min postkasse ude ved vejen.

Men er jule-brochurerne på vej ud og på vej over til ren online. Ligesom vi kender det fra det berømte IKEA katalog, der er blevet trykt i flere eksemplarer end biblen?

Hvis man tager Generation Z som forbillede, er det lige præcis, hvad der sker. Z’erne er de mennesker, der er under 25 år og opvokset med mobiltelefon og internet som en naturlig del af hverdagen.

En ny rapport fra USA viser nemlig, at 46 procent af de unge under 25 vil bruge sociale medier til at finde inspiration til julegaver – og langt de fleste Instagram.

(Infografik: Statista.com)

Hele 82 procent af de 1.000 interviewede udpeger Instagram som stedet, hvor man finder julepakkerne. YouTube kommer på andenpladsen med 48 procent og Pinterest med 44 procent.

Snapchat ligger midt i feltet med 35 procent, mens Facebook, der er klart det mest populære sociale medie i Danmark, ender på 34 procent. Kun en enkelt procent foran ærkerivalen Twitter.

Bemærkelsesværdigt er, at det super-trendy TikTok ligger helt i bund med 10 procent. TikTok har ellers sin helt store brugergruppe blandt børn og teenagere. Over en milliard gange er den kinesiske app blevet downloadet verden over.

TikTok vokser stadig, men det må være til at skabe egne videoer og sang-optrædener. Detailhandlere, online butikker og mærkevare markedsføring har endnu ikke fundet vej i stor stil a la Instagram og Pinterest….

(Indledningsfoto til artiklen: National Retail Foundation)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung på vej med Galaxy S10 Lite