Sony vil vinde med flere farver

Facebook skandale sætter sine spor

Det kan godt være, at Facebooks aktier er kommet til kræfter igen efter Cambridge Analytica skandalen om misbrug af millioner af medlemmers personlige data. Men det ser bestemt ikke ud til, at almindelige mennesker har glemt, hvad der blev afsløret for snart seks måneder siden.

Facebooks problem er ikke længere indtægterne fra annoncører. Det er dem, der afleverer næsten hele Facebooks omsætning. Facebooks store udfordring ligger i at vinde folks tillid tilbage.

Det er en svær opgave, der er livsnødvendig for verdens største sociale medie. Hvis mennesker ikke længere er villige til at dele informationer på Facebook, bryder hele forretnings-modellen sammen.

Ifølge en ny analyse fra Hub Entertainment Research tror næsten halvdelen af de amerikanske forbrugere ikke eller slet ikke på, at Facebook kan og vil holde deres data forsvarlig sikret. Mere præcist 49 pct siger det i USA.

(Infografik: Statista.com)

Cambridge Analytica skandalen har dog ikke kun ramt Facebook, hvor det gør ondt. Mistilliden gælder de sociale medier som helhed, ligegyldigt om de hedder Twitter, Instagram, YouTube, Tumblr eller Snapchat.

Så stoler amerikanerne langt mere på deres banker, når det gælder om at beskytte personlige data. 53 pct. har tiltro til penge-institutterne og kun 23 pct. til de sociale medier. SVOD, der har næst-højeste procent af tillid til, er en forkortelse for leverandører af video streaming som f.eks. Netflix og HBO.

Ganske interessant er i øvrigt, at folk måske nok er holdt op med at stole på Facebook. Men blive væk vil de alligevel ikke.

55 pct. bruger således Facebook lige så meget og på samme måde som før Cambridge Analytica skandalen. 23 pct. lægger færre indlæg. 20 pct. har ændret deres private opsætning – og kun otte pct. har slettet deres profil efter det skete….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony vil vinde med flere farver