Razer er klar med Phone 2

En generation gror op med Facebook

Facebooks fremkomst i 2004 gør nutidens teenagere til den første generation af mennesker, der er vokset op med sociale medier.

I dag bruger alle generationer Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat og co. Ingen anden aldersgruppe end den, der er født omkring årtusinde-skiftet, har dog social medier, smartphones, streaming osv integreret så dybt i sin hverdag.

Ifølge en ny rapport fra amerikanske Common Sense Media er brugen af sociale medier blandt teenagere steget voldsomt fra 2012 til 2018.

70 pct. af de 13- til 17-årige checker ind på sociale medier mange gange om dagen. For seks år siden var et kun hver tredje teenager – 34 pct.

De tal er måske ikke så foruroligende. Det er til gengæld, at 16 pct. af de unge har deres sociale medier tændt konstant døgnet rundt. Eller at 27 pct. hopper ind på f.eks. Snapchat, Instagram eller Facebook mindst én gang i timen.

Eksperterne strides om, hvor meget socialt medie er sundt om dagen. Men en konstant tjekken på likes, kommentarer fra vennerne og nye online selfies må have en effekt på unge mennesker og deres sociale omgang med andre.

Afhængighed af sociale medier og gadges som f.eks. mobiltelefonen er et problem, der er skabt af den digitale tidsalder. Det skal tages seriøst af både industrien, firmaerne bag de sociale medier og af forældre, der knap nok ser i øjnene på deres egne børn, fordi de har blikket konstant i deres smartphone….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Razer er klar med Phone 2