Beoplay H4 kan nu styres med stemmen

Så meget koster Netflix verden over

Netflix har gjort livet surt for de traditionelle tv-kanaler og teleselskaber, der i mange år har tjent gode penge på at levere tv-signaler via kabel og antenne til danske husholdninger.

Nogle analyser siger, at Netflix har fat i tæt på hver tredje danske bolig. Om det er korrekt, skal jeg ikke kunne sige, men faktum er, at både teleselskaber samt DR og TV2 har fået travlt med at markedsføre egne streaming løsninger som svar på fremstormende Netflix.

Beslutningen fra forleden dag om at fusionere Viasat og Canal Digital kan også ses som en reaktion på Netflix og co. Det gælder om at finde stærke våben mod de nye modstandere. Det vil sige et tilstrækkelig stort udvalg af tv-serier og film, som kan holde kunderne i butikken.

Måske danskerne tøver en smule i deres Netflix iver, når de hører, at Danmark er blandt de allerdyreste lande i verden med Netflix. Kun folk i Iran betaler mere for en Netflix film!

(Infografik: Statista.com)

Analyse-firmaet Comparitech har undersøgt, hvad en film koster, hvis man har et gennemsnitligt Netflix abonnement. Selve prisen på et abonnement er ikke så vigtig i den sammenhæng. Analysen tager nemlig også højde for, at der kan være store forskelle på, hvor mange film-titler Netflix tilbyder i det enkelte land.

I kroner og ører – eller i dollar og cent som vist i analysen – kan forskellene synes små. Statistisk er Danmark dog tre gange dyrere end de billigste lande i verden. Det er Colombia, Indien, Australien og Storbritannien.

Ifølge analysen koster en Netflix film i Danmark 0,00336 dollar. Det svarer til 2,3 øre. Ser man mange tv-serier og film på Netflix, er det jo ikke vildt dyrt. Man skal se 45 af dem, før en krone er brugt.

Netflix ved udmærket, at man ikke kan hvile på laurbærrene i hurtigt gående brancher som internet og tv-underholdning. Streaming giganten investerer derfor stort i mere og bedre indhold. Disney og Apple ånder i nakken.

USA er stadig Netflix’ største og vigtigste marked, men netop her har Netflix mistet flest titler til konkurrenterne. Af samme grund er USA trillet ned fra en fjerde- til en global 13. plads over lande med de billigste Netflix priser….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beoplay H4 kan nu styres med stemmen