Rigtig smart lyd i køkkenet

Pas på med ældre Android mobiler

(Foto: USA-Reiseblogger / Pixabay)

I kan blive nødt til at opgradere eller udskifte jeres ældre Android telefoner meget snart, hvis I vil være sikre på, at I fortsat vil kunne besøge sikre internet-sider.

Ifølge certificerings-myndigheden Let’s Encrypt vil mange smartphones med Android 7.1.1 Nougat ikke længere blive godkendt af moderne websider fra næste år.

Let’s Encrypt certificerer hundred-tusinder af hjemmesider for deres sikkerheds-niveau. Automatiske opgraderinger, der accepterer adgang for gamle Android telefoner, udløber den 11. januar 2021. Helt lukket vil der være fra den 1. september, skriver online fagmediet ”Android Police”.

Problemet eksisterer ikke, hvis man har en mobiltelefon, der kører med nyere udgaver af Android – f.eks. versionerne 8, 9 og 10.

Det gør I selvfølgelig, eller gør I? Ifølge Let’s Encrypt kører en tredjedel af alle Android brugere verden over med en telefon, der er købt i 2017 eller tidligere. Har den stadig Android 7.1 ombord, kan der snart opstå problemer.

Sørg for at holde din Android opdateret, hvis du vil være sikker på, at telefonen fungerer på alle moderne hjemmesider. (Foto: Hiroaki Kaneda / Pixabay) android med småkager

 

Det er helt almindeligt, at udviklere dropper supporten på ældre styresystener. Det oplever man både hos Apple med iOS og hos Google med Android.

Heldigvis er situationen ved at blive bedre for mange Android brugere. Telefon-fabrikanter som Samsung og Nokia garanterer nu tre års opgraderinger af styresystemet.

Det hjælper naturligvis ikke, hvis man allerede ejer en af de ældre mobiler, som er på vej ind i farezonen.

Så må man enten købe en ny smartphone eller manuelt opgradere sin mobil til en nyere udgave af Android – hvis den kan….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rigtig smart lyd i køkkenet