Nye iPhones ikke dyrere i år

3 udfordrer bredbåndets giganter

Over 98 pct. af Danmarks befolkning er dækket af det mobile 4G netværk fra teleselskabet 3. Der er så meget fart på nettet, at 3 nu også vil sælge 4G-forbindelse til danskerne som ”internet til hjemmet”.

3 kaster sig dermed ud i direkte konkurrence med de teleselskaber, der sælger bredbånd og internet forbindelser via kabel og fiber. 3 sælger nemlig udelukkende mobiltelefoni.

Det nye mobile bredbånds-abonnement til brug i danskernes boliger skal koste 230 kroner om måneden. Det inkluderer 1 TB data, hvilket ifølge 3 burde dække de fleste husstandes behov for internet forbindelser.

Med 3’s nye tilbud følger en gratis 4G router fra Huawei. Kombinationen af en god router og stærkt 4G netværket giver 3 blod på tanden til at gå i flæsket på de traditionelle udbydere af bredbånd pr. kabel.

3 udfordrer de tradjtjonelle udbydere af bredbånd pr. kabel med en ny og billig mobil løsning. (Foto: 3)

Det er både teleselskaber og energiselskaber, der næsten alle har været ude med prisstigninger i den senere tid:

”Forbrugerrådet har været ude med kritik af priser og manglende konkurrence på det danske bredbånds-marked. Den skærper vi med vores nye abonnement, der kun kan bruges i Danmark,” forklarer David Elsass. Han er direktør for privatkunde-markedet hos 3.

Han indrømmer, at 3’s hidtidige løsninger med 3Likehome og 3Deling i ikke har kunnet udfordre de ”rene” bredbånds-løsninger på markedet. Det kan de nye:

”Vores research viser, at mange danskere i dag lever med en halvsløj kablet bredbånds forbindelse- Den dækker ikke deres behov, og de har ikke noget alternativ, fordi ingen andne selskaber har gravet kabler ned i deres område,” siger David Elsass.

3’s nye tilbud har samtidig den fordel, at kunderne selv kan installere den. Et SIM-kort og en router er nok. De behøver ikke at vente på en montør, der kommer ”mellem 8 og 16”.

3 vil lokke flere internet brugere over til at bruge selskabets 4G master og det mobile bredbånd. (Foto: 3)

3 kan dog ikke garantere den internet hastighed, man kan opnå indendørs- I modsætning til kabel-baserede netværk er de mobile afhængige af bygningens konstruktion og materialer samt afstanden til nærmeste mast. Desuden kan hastigheden variere, alt efter hvor man brugere der er online i boligen.

Udendørs kan man forvente en download hastighed på mellem 17 og 71 Mbit pr. sekund i 3’s 4G netværk. Uploads er på 5 til 43 Mbit/s.

Interesserede kan tjekke dækningen i deres lokal-område ved at klikke på https://www.3.dk/abonnementer/dakning

Hvis abonnenterne bruger mere end 1 TB om måneden, kan de vælge at købe ekstra data eller fortsætte med nedsat hastighed på 2 Mbit pr. sekund.

3’s nye ”internet til hjemmet” kan køes fra i dag. Det kan bruges over hele landet og koster 230 kroner pr. måned….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye iPhones ikke dyrere i år