Hot music helt bogstaveligt

Hvad ord ikke kan sige godt nok

Har du nogensinde siddet midt i en e-mail eller sms og bare manglet en emoji med en kænguru på? Eller hvad med en tegning af en hummer eller et salathovede?

Well – alle disse emoji udfordringer vil snart være løst, når Apple ruller et sæt med 70 nye symboler ud til iPhone, iPad og Mac. De blev præsenteret forleden på ”World Emoji Day” og omfatter lige fra påfugle til et udvalg af skallede hoveder.

Apples nye emojis er ret avancerede, så dem skal brugerne nok først vænne sig til. Langt de fleste emojis, der anvendes i dag i emails, sms, social media osv er de standard gule ansigter med forskellige udtryk.

(Infografik: Statista.com)

Faktisk er det kun tre emojis, der sidder på 75 pct af alle anvendelser, viser en rapport fra softwarehuset SwiftKey. Det er motiverne for glad, ked af det og hjertet.

Alt efter, hvilket land vi kommer fra, er de pågældende emojis mere eller mindre populære. I England og Tyskland er den glade smiley klart den mest brugte. I Frankrig er tekster og meddelelser fyldt med røde hjerter.

Faktisk sender franskmændene fire gange så mange hjerte-emojis end noget andet folkefærd, mens  25 pct. af de spanske er den, der viser ked af det (”sad”).

Hvis man kan bruge emojis som kulturelle pejlemærker, bliver der ikke drukket meget alkohol. Til gengæld tager briter, portugisere og spaniere for sig af de våde varer. (Grafik: SwiftKey)

SwiftKeys rapport går ikke ind i hvert enkelt lands anvendelse af emojis. Snarere kigger analytikerne på de store verdenssprog. Derfor er lille Danmark ikke med i oversigten.

Til gengæld kan man se, at der er interne forskelle mellem, hvordan briter, amerikanere og australiere bruger emojis – selvom de jo grundlæggende alle taler engelsk.

SwiftKey er en del af Microsoft koncernen og har specialiseret sig i at udvikle virtuelle tastaturer på skærme til iPhone/iPad eller Android….

Her kan man se de forskellige folkefærds brug af vejr-emojis. Ingen tvivl om, at det er koldt i Rusland, og at det sner ofte. (Grafik: SwiftKey)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hot music helt bogstaveligt