Når AirPods falder ud

Rigtig smart lyd i køkkenet

Foto: Salvo Lo Cascio)

 

På reklame-billeder ser man ofte trådløse og ”smarte” højttalere placeret i køkkener. Her kan det selvfølgelig være dejligt med lidt musik eller praktisk, at man kan føre en håndfri telefon samtale, mens man har fedtede fingre og travlt med potter og pander.

Kun meget få Bluetooth højttalere indeholder dog køkken-specifikke features, der hjælper direkte med madlavning og de andre gøremål i husets vigtigste rum.

Det gør den nye ”Foody” højttaler fra den italienske designer Salvo Lo Cascio:

Den ligner en helt almindelig trådløs højttaler, men kan hjælpe med både indkøbs-lister, vælge sundere råvarer eller foreslå gode opskrifter. Foody kan tilmed holde øje med udløbs-datoerne på de ting, man har i huset, køleskabet osv.

Displayet flytter sig fra venstre til højre side for at fungere som køkken-timer. (Foto: Salvo Lo Cascio)

Selvfølgelig foregår det alt sammen i et letforståeligt og tydeligt sprog, ligesom man har et lille display i toppen af højttaleren til at assistere med tekster, tegninger og billeder.

Ud over den indbyggede kunstige intelligens og muligheden for talestyring via Google Assistent er den cirkelrunde skærm den største attraktion på Foody.

Displayet kører f.eks. på en skinne fra den ene side af højttaleren til den anden. Denne effekt bruges f.eks. til at illustrere en timer. Hvor længe skal æggene koge, stegen ligge i ovnen osv.

Skærmen viser også opskrifter og tilberednings-tider, ligesom det er her, man fortæller Foody, hvad man har købt ind eller har liggende i køleskab og fryser. Det gøres ved at udnytte et lille kamera i displayet, der skanner fødevarens stregkode, supermarkedets bon osv.

Med Foody følger en smartphone app, der f.eks. bruges til online bestilling af nye fødevarer. Foto: Salvo Lo Cascio)

Når man senere bruger den pågældende fødevare, skal man huske at skanne den igen. Ellers kan Foody jo ikke holde øje med, hvad man har på lager, om fødevaren er ved at nå sidste anvendelses-dato osv.

Nærmer man sig dette tidspunkt, vil Foodys skærm have bevæget sig over mod højre på skærmen og ændret sig baggrundsfarve fra grøn til rød.

Foody kommunikerer også med en database i ”skyen”, hvor den hele tiden kan finde de bedste opskrifter til præcist de ting, man har i huset.

Mangler der et par ting for at gøre måltidet perfekt, vil højttaleren udpege, hvad man lige skal have købt ind til formålet.

Foto: Salvo Lo Cascio)

Når alle ingredienser ligger klar i køkkenet, vil Foody guide brugeren igennem tilberedningen, huske tider til kogning, bagning og stegning osv.

Desuden kan man bede højttaleren om at fortælle historier om de enkelte råvarers oprindelse, indhold af vitaminer, bedste anvendelses-områder og meget andet.

Foody lyder næsten alt for god til at være sand. Det er den smarte køkken-højttaler også kun delvis.

Salvo lo Cascios små-geniale opfindelse eksisterer nemlig kun i nogle få prototyper, der venter på, at en stor elektronik- eller køkken-fabrikant bider på og sætter en storproduktion i gang.

Det varer forhåbentligt ikke længe, inden det sker. Velbekomme….

Den medfølgende Foody app kan vise opskrifter og tilberedning i større billeder og videoer, som højttaleren ikke har plads til. Foto: Salvo Lo Cascio)

Foto: Salvo Lo Cascio)

På Foodys top sidder også et kamera til indskanning af fødevarernes stregkoder. Dem bruger højttaleren ikke kun til at finde gode opskrifter, men også til at huske sidste anvendelses-dato.. Foto: Salvo Lo Casci

Foto: Salvo Lo Cascio)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når AirPods falder ud