Lidl træder ind i det smarte hjem

Når AirPods falder ud

(Foto: Daniel Romero / Unsplash)

AirPods og andre trådløse øretelefoner har mange fordele: De er små, og man slipper for at have en lang ledning hængende ned over skuldre og bryst. Og en del af dem lyder tilmed rigtig godt.

Ulemper er der selvfølgelig også: Først og fremmest, at de er så små og derfor let kan falde ud af øret. Bagefter kan det nærmest være umuligt at finde dem igen.

Tilsyneladende er tabte øretelefoner blevet et så stort problem for nogle byer, at de føler, de må gøre noget seriøst ved det.

Ligesom cigaret-skodder og lige nu også brugte mundbind flyder de tabte øretelefoner alle vegne – selv på skinnerne ved jernbane-stationer.

Trådløse øretelefoner er en dejlig gadget, men de har det bare med at falde ud af øret og gå tabt. (Foto: Sound On / Pexels)

I Japan har det afstedkommet flere livsfarlige situationer, hvor øretelefon brugere er hoppet ned på skinnerne for at finde deres øretelefonerne, som de tabte i iveren for at komme først ind i toget.

Alene i perioden fra juli til september har Tokyos politi 950 rapporter om folk på sporene på jagt efter tabte AirPods – fordelt på 78 stationer i den japanske hovedstad.

Den mest almindelige metode til at samle tabte øretelefoner op er at bruge en af de vandrestok lignende dimser med en gribe-mund i den ene ende, som vi ofte ser anvendt til at fjerne småskrald på offentlige steder.

De er dog ikke særligt velegnede til øretelefoner, fordi disse er glatte og afrundede i designet. Desuden har de det med at grave sig ned i grus, jord, snavs og nedfaldne blade.

Et af verdens største elektronik firmaer – Panasonic – er nu kommet med en små-genial løsning:

I samarbejde med togselskabet JR East prøvekører Panasonic nu en special-designet støvsuger på den befærdede togstation Ikebukuro i Tokyo.

Støvsugerens munding sidder for en anden et langt skaft, der kan trækkes ud i en længde på op til tre meter. Sugemotorens kraft er så høj, at den snildt kan trække øretelefoner ind i sin beholder.

Ifølge avisen Japan Times går det meget hurtigere og mere effektivt end med den sædvanlige”grabber” eller manuelt.

Mon tabte AirPods på togstationer er et lige så stort problem i Danmark, så DSB, Metro og Banestyrelsen skal lade sig inspirere af Japan….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidl træder ind i det smarte hjem