Ægte biograf atmosfære i stuen

Hives video-overvågning er smuk

Hvis nogen skulle finde på at udskrive en skønheds-konkurrence for video overvågnings kameraer, har jeg straks en af favoritterne klar – Hive View.

Hvor man normalt gemmer sine kameraer af vejen, så indbrudstyve og andre uønskede personer ikke er opmærksom på dem – og man ikke selv skal se på de kedelige små grå kasser – kan man lade den nye Hive stå frit fremme i stuen eller på kontoret. Alle vil tro, at der er tale om en nydelig lille kunst-genstand.

Det engelske firma Centrica har specialiseret sig i fremtidens online hjem, hvor alle elementer kan ”snakke” sammen via et trådløst net og styres fra ejerens smartphone.

Med Hive View får Centrica uden tvivl sit kommercielle gennembrud. Fra fancy design magasiner til nørdede elektronik blogge skriver flittigt om det lille kamera med alarm, som Centrica har ladet den kendte schweiziske designer Yves Behar tegne.

Behar har tidligere slået sin streger hos kunder som f.eks. Movados minimalistiske ure, hos Prada, Samsung, BMW Mini, Puma, Kodak og Swarowski. Han er altså et godt selskab.

Hive View er ikke kun pæn, men også praktiisk. Man kan f.eks. montere kameraet på en fod, lægge terningen diskret mellem bøgerne på en reol eller montere nyheden på en væg. I alle tilfælde kan Hive optage billeder i Full HD kvalitet – eller HD, hvis det skal foregå som en ”live streaming” til f.eks. ejerens smartphone eller laptop. Optagelserne er i vidvinkel på 130 grader.

Hive indeholder ansigts genkendelse, så kameraet ikke slår alarm, hvis det kender den person, som det har fanget med sin linse. Kameraet aktiveres af bevægelser, og man kan via en medfølgende app indstille følsomheden, så det f.eks. ikke reagerer på husdyr.

Hive kan som nævnt sende billeder og video direkte ”live”, men vil automatisk gemme sit indhold i 24 timer. Som ekstra-udstyr kan man bestille et abonnement hos Centrica, der så vil lagre optagelserne i 30 dage på en server i skyen.

Kamera og elektronik er pakket ind i en terning af armeret plastik, så det ikke går i stykker af at blive revet ned. Terningens forside med objektivet er sort, mens resten fås i farve kombinationerne sort og kobber eller hvid og guld.

Hive må være den mest stilige måde at holde sit hjem eller kontor sikkert og overvåget. Kameraet koster fra 200 USD eller ca. 1.250 kroner….

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ægte biograf atmosfære i stuen