Godt legetøj til de små

Vi stoler mest på Nokia

Her er den Nokias nye 5G telefon 8.3. (Foto: HMD Global)

Man kan vurdere smartphones ud fra mange vinkler og betragtninger:

Nogle kigger kun efter navnet, der bare skal være trendy. Det er en af årsagerne til, at Apples iPhones er så udbredte i Danmark. Andre kigger på prisen, og så falder Apple nedad hitlisten.

Mange køber også mobiltelefon efter skærmens størrelse eller processorens ydeevne. Endelig er der såmænd også folk, der vælger mobil ud fra, hvilke farver den kan købes i.

Er detaljer som høj bygge-kvalitet, hyppige sikkerheds-opdateringer og god medfølgende software, ryger Nokia helt til tops.

Nokia har de flestre og de mest hyppige opdateringer af software. (Infografik: Counterpoint Research)

 

Det viser en ny rapport fra det amerikanske analysefirma Counterpoint Research, der har vurderet en række Android telefoner ud fra, hvor stor tillid og tilfredshed de skaber hos deres brugere.

Analytikerne forklarer, at smartphones altid er tændt og tilsluttet. Det gør den mere sårbare over for cyber-angreb, der hele tiden vokser i antal og størrelse.

I den forbindelse er det vigtigt, at smartphones løbende bliver opdateret med software og sikkerhed.

Dette aspekt er blevet yderligere kritisk under Corona pandemien, hvor den typiske arbejdsplads er ændret, så mange flere mennesker arbejder eksternt eller hjemmefra.

Det stiller skrappe krav til den sikkerhed, som mobiltelefonerne har med ombord. Den skal have professionel kvalitet for at kunne blokere malware og phishing angreb.

Nokia er også hurtigere end andre til at levere sikkerheds opdateringer. (Infografik: Counterpoint Research)

 

Ifølge Counterpoint leverer 98 procent af Android telefon fabrikanterne fortsat inkonsekvente og mangelfulde opdateringer af software og sikkerhed. Nogle slet ingen.

Nokia klarer sig bedst af alle på dette punkt. Efterfulgt af OnePlus, Samsung og Realme. Sidstnævnte er et hurtigt voksende kinesisk mærke, som vi ikke kender i Danmark.

Rapporten ”Counterpoint Research 2020 Trust Ranking” placerer også Nokia helt i top, når det gælder bygge-kvalitet. Desuden ligger højest blandt de Android mærker, hvis telefoner anbefales til virksomheds-brug.

Det er andet år i træk, at Nokia placerer sig på førstepladsen i denne internationale tillids-undersøgelse….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godt legetøj til de små