Sonys elbil hedder Afeela

iPhone sidder på verden

(Foto: Gizchina / Weibo)

Det er ikke kun i Danmark, at Apples telefoner sidder på tronen. Det gør de også i en række andre og meget større markeder.

Alligevel forsvarer Samsung sin position som nummer ét i verden. Det skyldes ene og alene, at Samsung – i modsætning til Apple – har en masse modeller at fordele salget på.

Når man kigger på de mest solgte smartphone telefoner i 2022, var det en iPhone 14 model i både USA, Kina, Frankrig, Storbritannien, Indien og Japan.

(Infografik: Counterpoint Research)

 

Selv på Samsungs hjemmebane i Sydkorea var iPhone 14 Pro Max den mest solgte mobil sidste år med 10 procent markedsandel. Samsungs egen bestseller var den langt billigere Galaxy A13 med otte procent af markedet.

Det viser dugfriske tal fra analysebureauet Counterpoint Research, der har sammenlignet mobiltelefonernes position på verdens syv største markeder.

Overalt lå iPhone numero uno, men med forskellige modeller og ikke alle steder lige suverænt. Overordnet set var den dyre IPhone 14 Pro Max bestselleren for Apple med en førsteplads i fire af de syv store lande.

På Apples hjemmebane i USA var næsten hver fjerde solgte nye smartphone i 2022 en Pro Max – 23 procent. Det minder om danske forhold.

(Infografik: Counterpoint Research)

Top-5 listerne i de syv lande er generelt præget af iPhones og Samsung telefoner. Andre mærker som f.eks. Xiaomi, Google og Realme har kæmpet sig ind med en enkelt model.

Selv i Kina, hvor de fleste smartphones i verden bliver fremstillet, har Apple indtaget de fire øverste pladser i Top-5 over de mest solgte mobiler i 2022.

Først på femtepladsen har det kinesiske mærke Vivo klemt sig ind. Vivo er et søsterselskab til det herhjemme kendte OnePlus.

Nok så markant er, at Apple iPhones sidder på alle Top-5 placeringer i lande som Tyskland og Storbritannien. Det er mere suverænt end selv i USA….

(Infografik: Counterpoint Research)

(Infografik: Counterpoint Research)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sonys elbil hedder Afeela