Pillsy styrer medicin og vitaminer

Apple og Samsung taber terræn i Kina

Normalt, når man skriver om mobiltelefoner og deres udbredelse, er det med globale tal, de danske markedsandele – eller måske fordelingen af mærker i USA.

Noget mere sjældent er det at vise, hvordan situationen egentlig ser ud på det kæmpestore kinesiske marked.

Langt de fleste smartphones bliver i dag produceret på fabrikker i Kina – også Apples iPhones – og kinesiske mærker som Huawei, Lenovo eller OnePlus marcherer med store skridt ind i vestlige lommer og tasker.

Når kineserne køber dyre smartphones, vælger tre af fire en iPhone.

Ifølge analysefirmaet Counterpoint Research voksede det kinesiske marked for smartphones med fire procent i de første tre måneder af 2017.

Det er dog ikke Apple og Samsung, som dominerer i kinesernes gunst – sådan som de f.eks. gør hos danske smartphone købere.

Verdens to største i smartphones ligger på Kinas Top-6, men har begge mistet markant terræn og markedsandel, når man sammenligner med første kvartal for et år siden.

Den store fremgang finder man hos Kinas egne mobil mærker. Først og fremmest hos Huawei, der også er stærkt på vej frem i f.eks. Danmark.

Huawei har i øjeblikket Kinas bedst sælgende smartphones – de giver en markedsandel på 20,8 pct.

Huawei Mate 9 er den mest solgte kinesiske smartphone i den dyre klasse – over 4.200 kroner.

Lige i hælene kommer OPPO og Vivo, der stort ikke kendes i Europa og Danmark. De sælges kun i Kina og i nogle andre lande i Asien.

Hvor stort det kinesiske marked egentlig er, illustreres af at Huawei er verdens 3. største smartphone fabrikant. OPPO er nummer 4 i verden og Vivo nummer 5.

Modsat danskerne køber langt de fleste kinesere billige og mellemklasse telefoner – og som regel fra kinesiske fabrikanter.

I den dyre ende dominerer til gengæld Apple. Hos telefoner, der koster over 4.000 yuan eller ca. 4.200 kroner.

I den prisklasse iPhone 7 Plus med 128 GB kapacitet den klart mest solgte mobil med en markedsandel på 26,9 pct. i Kina. På andenpladsen følger iPhone 7 med 128 GB, iPhone 7 med 32 GB og iPhone 7 Plus med 32 GB.

Tilsammen sidder de på næsten 75 pct. af de kinesiske marked for dyre smartphones. Huaweis Mate 9 dukker først op på en femte-plads med 6,9 pct, mens Samsung Galaxy 7 Edge når 3,4 pct. på en ottende-plads….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pillsy styrer medicin og vitaminer