YouSee kører nu på Fibias fibernet

iPhone er nr. ét i Kina

(Foto: Tim Cook / Weibo)

Hvad de færreste nok havde regnet med – kineserne er blevet slået på hjemmebane, når det gælder smartphones.

I oktober var Apples iPhones nummer 1 på verdens største mobilmarked. I det land, hvor langt de fleste smartphones bliver bygget – inklusive Apples.

Den nye iPhone 13 generation er blevet en mega succes i Kina. I oktober voksede det kinesiske mobiltelefon marked med kun to procent, mens Apples salg af iPhones gik frem med 46 procent – sammenlignet med september.

Det sendte Apple op på førstepladsen for første gang siden december 2015, fortæller analyse-firmaet Counterpoint Research.

I oktober opnåede iPhones en markedsandel på 22 procent. Dermed skubbede Apple Kinas største mobilmærke Vivo ned på en andenplads med 22 procent andel.

Mens Huawei har taget et styrtdyk i mobilsalg på sin hjemmebane i Kina, er Apple vokset med raketfart. (Infografik: Counterpoint Research)

Tredje-størst i Kina var OPPO med 18 procent. OPPO er søsterselskab til Vivo og til OnePlus, som vi kender godt i Danmark.

Kinas mange-årige gigant på mobiltelefoner – Huawei – landede i oktober helt nede på otte procent. For halvandet år siden var Huawei en altdominerende nummer ét med en markedsandel på 44 procent!

Counterpoint analytikerne fortæller, at den kinesiske førsteplads i mobiler har skiftet ejer flere gange siden midten af 2020. Xiaomi har haft den i en periode, mens OPPO har haft den i foråret 2021, indtil Vivo overtog føringen.

Analytikerne tilføjer, at Apple kunne være i en endnu stærkere førerposition, hvis ikke der lige var problemet med chip-mangel og ”supply chain” krise. Den er især gået ud over Apples dyreste iPhone 13 modeller Pro og Pro Max.

Udviklingen i Kina viser imidlertid, at Apple har meget bedre styr på leverings-kanalerne end sine konkurrenter. De mistede nemlig alle salg i oktober, fordi de ikke havde telefoner til det købe-glade publikum….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YouSee kører nu på Fibias fibernet