Skal mobiltelefon redde Polestar?

Styr din mus med ChatGPT

(Foto: Logitech)

Det måtte vel komme, at også de dele af vores it-ting, som vi omgiver os med til dagligt, bliver ”smittet” med kunstig intelligens (AI).

Mobiltelefonernes kameraer og foto-software er det for længst. Nye laptops og desktops i de dyrere klasser har også AI som integreret del af deres Intel Core Ultra processorer.

Det næste bliver, at vi kan programmere og styre vores computermus og tastaturer med ChatGPT. Den schweiziske tilbehørs-gigant Logitech viser hvordan.

Med Logitechs nye software bliver det nemmere at bruge ChatGPT til mange dagligdags ting ved pc’en. (Foto: Logitech)

Modsat mobilfabrikanterne og Microsoft med Windows 11 og Copilot kræver Logitechs nye initiativ ikke, at man skal købe nyt hardware for at få et mere smart system.

I stedet vil Logitech tilbyde sin nye Logi AI Prompt Builder software som en udvidelse af sin Logi Options+ portal.

Her kan den bygge bro mellem Logitech mus og keyboards og ChatGPT, så man f.eks. kan bruge den kunstige intelligens til skræddersy funktionen af hver eneste knap eller tast på en mere enkelt måde end hidtil.

Tilmed skal den ny-vundne intelligens fungere både på Windows pc’er og Apple Macs.

Via den nye Logi AI Prompt Builder kan man sætte en hvilken som helst tast i tastaturet eller knap på musen til at udføre sekvenser, som man selv har beskrevet. (Foto: Logitech)

Den viser sig f.eks. ved, at en pop-up menu med forslag dukker op på skærmen i samme øjeblik, man trykker den ønskede knap eller tast nede i et par sekunder. De omfatter flere populære chatbot opgaver.

Når brugeren har valgt knap og valg af funktion, indtaster han eller hun flere sær-ønsker i et vindue på skærmen.

Det foregår i almindeligt sprog, som vi kender det fra ChatGPT. Ikke noget med lange sekvenser i teknisk programmering.

Den nye Logi AI Builder kan bruges sammen med en stribe forskellige Logitech mus. Den helt nye Signature M750 i AI Edition har sågar en decideret knap til formålet på sin top. (Foto: Logitech)

Tilsyneladende fungerer langt fra alle Logitechs nuværende tastatur og mus med den nye AI-software.

I sidste ende kan det derfor blive nødvendig at købe nyt alligevel, hvis man vil have glæde af den fagre nye verden. På Logitechs hjemmeside kan man se en liste over støttede enheder her.

Logitech selv vil også udnytte ChatGPT muligheden direkte i fremtidige produkter. Logitechs nye og trådløse Signature M750 i AI Edition har således en ekstra mus på toppen, der kan bruges til at kalde chatbotten direkte….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal mobiltelefon redde Polestar?