iPhone brugere er mål for spyware angreb

Nu går Motorola i smukt angreb

(Foto: Motorola)

Motorola lever lidt af en skygge-tilværelse på det danske marked, selvom det i dag Lenovo-ejede mobiltelefon-mærke har flere modeller på lager end de fleste andre.

Resultatet er, at vi mestendels ser Motorola optræde sporadisk på teleselskabernes hitlister og i de store elektronik-varehuses tilbud.

Som regel drejer det sig om enkelt model, hvor konkurrenterne fra Apple, Samsung, OnePlus og til dels Xiaomi ruller frem med en hel armé ad gangen.

Det er synd, for Motorola har mange spændende mobiltelefoner og ofte til priser, som godt kan få rivalerne til at svede en smule.

Her ses telefonen i den nye Pantone Peach Fuzz kulør. (Foto: Motorola)

Det kan også sagtens være tilfældet med den helt nye Motorola Edge 50 familie, der har officiel verdens-premiere her i eftermiddag.

De nye serie omfatter tre modeller – Fusion, Pro og Ultra – hvor topmodellen Motorola Edge 50 Ultra naturligt nok tiltrækker sig størst opmærksomhed.

Med sine stærke præstationer lander den ned midt i mellem tre af de mest populære topklasse telefoner på det danske marked – nemlig iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S24 Ultra og OnePlus 12.

Motorola Edge 50 Ultra skal koste 999 euro eller 8.700 danske kroner. Det virker som en rigtig god pris, især når man sammenligner med Apple og Samsung.

Den mørkegrå udgave er mere traditionel, men meget stilig. (Foto: Motorola)

Motoren ombord er Qualcomms seneste nye s-version af Snapdragon 8 Gen 3 processor. Den skal være en smule hurtigere end den chip, der ligger i mange af tidens topmobiler fra OnePlus, Samsung, Xiaomi osv

Batteriet i Motorola Edge 50 Ultra er ret lille – 4.500 mAh – hvor de fleste andre (bortset fra iPhone) har en kapacitet på 5.000 mAh eller derover.

Til gengæld er Motorola telefonen lynhurtig til at fylde batteriet op på bare fire minutter. Det sker med 125 watt via kabel eller 50 watt trådløst. Det er langt rappere end hos iPhone eller Samsung.

Endnu mere opsigtsvækkende er den 6,67 tommers pOLED-skærm, som Motorola har spenderet Edge 50 Ultra:

Det har jeg ikke set før – en smartphone i lyst nordisk træ. (Foto: Motorola)

Med 144 Hz billed-opdatering er den ekstrem hurtig og på linie med selv de mest seriøse gamer-mobiler. Grafik-opløsningen er på 1.220 punkter, hvilket svarer til 1,5K.

Kameraer er der tre af på Ultras ryg: Hovedkameraet er er Sony på 50 megapixel, mens telen på hele 64 MP håndteres af et teleskop på 75 mm. Telen har tre gange optisk forstørrelse og 100 gange digital zoom.

Det tredje kamera er en super-vidvinkel på 50 megapixel og makro til nær-optagelser. 50 MP er i øvrigt også selfie-skyderen på fronten. Flot, eftersom de fleste andre – selv dyre – mobiler ikke kommer over 32 MP til selv-portrætter og video-chats.

Naturligvis benytter Motorola kunstig intelligens til at styre telefonens kameraer – både til fotos og videoer. Det gælder bl.a. en funktion, der automatisk bestemmer bevægelses-hastigheden for optimal stabilisering af billedet.

Den nye Motorola Edge 50 Ultra er forsynet med ridsefast og holdbart Corning Gorilla Glass Victus foran skærmen. (Foto: Motorola)

Og apropos AI – Motorola udnytter også intelligensen til at skræddersy telefonens skærm-baggrunde: Man tager blot et billede af motivet eller mønstret, hvorefter Motorola tilpasser det til telefonen.

Alternativt kan man også indtaste en tekst, der beskriver, hvilken skærm-baggrund man gerne vil have. Så sørger AI for resten.

Til sidst skal lige nævnes, at Motorola heldigvis bryder med den monotoni, der hersker blandt toptelefoner på markedet. De kan typisk kun købes i sort, grå, sølv eller metallic grøn.

Den nye Edge 50 Ultra fås således i version i årets Pantone-farve Peach Fuzz. Den er ferskengul med vegansk læder.

Foretrækker man det skandinaviske, fås telefonen også i lyst træ. Alternativt er der en meget mørkegrå udgave, der kaldes Forest Grey.

Dertil kommer en sandblæst tynd aluminiums-ramme med ridsefast Gorilla Glass Victus og et cover vandtæt efter den skrappe IP68 specifikation.

Den eneste ulempe er, at Motorola Edge 50 Ultra først kommer i butikkerne i slutningen af maj. Det bliver til en vejledende pris af 8.699 kroner….

 

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone brugere er mål for spyware angreb