Av siger den kunstige hud

Nu kan Motorola Razr også 5G

(Foto: Motorola)

(Opdateret) Selvom Samsung ikke ligefrem havde en heldig hånd, da firmaet lancerede sin første foldbare smartphone for et par år siden, sidder den sydkoreanske gigant i dag ubestridt på tronen som konge af klaptelefoner.

Ingen konkurrenter kommer bare i nærheden af Samsungs Galaxy Fold 2 og Z Flip telefoner i salg og udbredelse.

Ikke fordi der købes så mange af disse mobiler – de er meget dyre i forhold til almindelige smartphones. Men de er gode at sole sig i. Ligesom bilfabrikanter har luksus modeller at vise frem, men mest sælger personvogne i mellem- eller miniklassen.

Nu kan man også sige, at konkurrenterne har gjort det nemt for Samsung: Huaweis avancerede folde-mobil Mate X er aldrig landet i Europa. Samtidig har Lenovo ikke brugt mange kræfter på at markedsføre den smarte Razr telefon fra datter-mærket Motorola.

Måske det ændrer sig med den nye 5G udgave af Motorola Razr. Den havde officiel verdens-premiere sidste nat og byder på en række nyheder og gode forbedringer i forhold til første version.

Den nye Razr 5G er en anelse tykkere end forgængeren, men stadig meget mindre end de foldbare konkurrenter fra Samsung. (Foto: Motorola

 

Prisen er dog fortsat meget høj. 1.400 dollars eller betydeligt over, hvad man betaler for selv Apples dyreste iPhone model. I Danmark skal Razr 5G koste 11.000 kroner, når den dukker op i butikkerne hen mod slutningen af oktober.

Motorola Razr lever først og fremmest på sin størrelse:

Når Razr er klappet sammen, fylder den meget mindre end Samsungs folde-mobiler og for den sags skyld også alle andre smartphones i traditionelt design. Her kan man virkelig tale om et lommevenligt design.

Motorola har opgraderet Razr med en Snapdragon 765G processor, der kendes fra en del andre 5G telefoner i mellemklassen.

Den er god, men har ikke kræfter som de dyrere 865 motorer, som man kunne forvente i en mobil i denne prisklasse. Processoren assisteres af 8 GB RAM og 256 GB lager. Heller ikke opsigtsvækkende.

(Foto: Motorola)

 

Det er til gengæld den 6,2 tommer store POLED matrix skærm, der dukker op, når man åbner Motorola Razr 5G.

Displayet er det samme som i første generation Razr. Deykan foldes på midten og leverer 2.142 gange 876 billed-punkter i et meget aflangt format på 21:9.

På ydersiden af Razr har Motorola anbragt et ekstra farve-display på 2,7 tommer, der fungerer, når telefonen er foldet sammen. Her kan man f.eks. se klokken, notifikationer, indkommende emails osv. uden at åbne mobilen. Den lille skærm kan vise 800 gange 600 punkter.

Ingen kan leve uden kamera på sin mobil. Derfor disker Motorla Razr 5G op med et 48 megapixel objektiv med blænde f/1.7 til de fleste fotos og videoer. Skal der tages selfies, har man en 20 megapixel linse på fronten.

Batteriet er på beskedne 2.800 mAh, men ok – der er ikke meget plads i den lille Razr. Batteriet har heldigvis hurtig 15 watt opladning. Den bliver der nok brug for ret ofte.

Endelig kommer den nye Motorola Razr med 5G, Bluetooth 5.0, NFC, fingeraftryks skanner og USB Type C stik til opladning og data-overførsel….

(Foto: Motorola)

(Foto: Motorola)

(Foto: Motorola)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Av siger den kunstige hud