Mere kulør på air-fryers

Googles nye Pixel 8a kommer om en måned

(Foto: Google reklamefilm)

I Danmark er Google nok mest kendt for sine telefoner i den absolutte topklasse.

Først og fremmest Pixel 8 Pro modellen fra efteråret, som var den første mobil på markedet med rigtig avanceret kunstig intelligens til kameraer og efter-redigering af fotos.

Det er lidt ærgerligt, for Google sælger også en rigtig god mellemklasse model – Pixel 7a – til en noget lavere pris.

Pixel 7a ser ikke spor avanceret ud. Nogle vil sågar kalde den lidt sparsom at kigge på. Det er dog ingenlunde tilfældet. Google praler bare ikke så meget af sine kvaliteter som mange af dens kinesiske rivaler.

Til maj holder Google sin store årlige I/O konference den 14. maj, og da får det næste vigtige mellemklasse-udspil – Pixel 8a – sin premiere.

Ud fra de første billeder, som Google selv har været med til at sprede via online reklamer, vil Pixel 8a ligne sig selv.

De fire farver til Google Pixel 8a hedder Obsidian. Porcelain, Bay og Mint. (Foto: Weibo)

OK – hjørnerne ser ud til at blive rundere, rammen omkring skærmen ikke just smallere, ligesom Pixel 8a skal kunne købes i flere farver.

Skærmen er fortsat på relativt små 6,1 tommer – ligesom hos forgængeren. Der er tale om en hurtig OLED skærm med 120 Hz billed-opdatering samt grafik i Full HD+ kvalitet. Lysstyrken skal ligge på maksimalt 1.400 nits.

Processoren bliver Googles egen Tensor G3 chip, der assisteres af 128 eller 256 GB lager og Android 14 som styresystem. Batteriet bliver på 4.500 mAh med beskedne 27 watt i opladnings-tempo.

Kameraerne har altid været Googles største kvalitet, selvom man nøjes med kun to på Pixel 8a. De fleste andre i prisklassen ruller ud med mindst tre objektiver på ryggen.

Hovedlinsen er en 64 megapixel type med optisk stabilisering og zoom. Kamera nummer to er en ultra-vidvinkel på 13 MP, mens selfies på fronten håndteres af 13 MP linse.

Meget mere spændende er, hvad Google putter i af foto-software. Især den, der har kunstig intelligens til f.eks. at slette elementer i et foto, flytte objekter, gøre billedet skarpere eller ændre baggrunde og himmel. De ventes alle sammen at være standard i den nye Pixel 8a.

Google Pixel 8a skal koste mellem 500 og 550 dollars. I Danmark svarer det nok til en startpris på ca. 4.000 kroner. Præcist som forgængeren….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere kulør på air-fryers