Nemmere med handicap i Elgiganten

Nye Surfaces er kun til erhvervs-brugere

Surface Pro 10 tablet. (Foto: Microsoft)

Da Microsoft lancerede en håndfuld nye Surface laptops sidste efterår, var der mange, som savnede nye business-rettede modeller.

De kom så omsider natten til i dag i skikkelse af Surface Pro 10 og Surface Laptop 6. De ligner forgængerne til forveksling, så det er indendørs, man skal finde ændringerne.

Computerne er de første fra Microsoft, som har en decideret Copilot tast i tastaturet. Den giver direkte adgang til Microsofts version af ChatGPT kunstig intelligens (AI).

Surface Laptop 6. (Foto: Microsoft)

Desuden rummer de to nye Surfaces Intels seneste Core Ultra processorer, der skal være specielt gode til AI opgaver.

De to detaljer har været forudsætningen for, at Microsoft kalder nyheder for ”de første Surface AI pc’er bygget eksklusivt til erhvervsbrug.”

Med andre ord skal vi næppe forvente at se Surface Pro 10 og Surface Laptop 6 på tilbud I de store elektronik-varehuse eller i Bilka.

Surface Pro 10 tablet. (Foto: Microsoft)

De skal udelukkende sælges via erhvervs-rettede forhandlere eller via Microsofts egen hjemmeside.

Købere kan vælge de bærbare Microsoft pc’er med enten Intels Core Ultra 5 135U eller Ultra 7 165U processorer.

De kan så parres med mellem 8 og 64 GB RAM, mens lageret kan være fra 256 GB til 1 TB. Meget praktisk kan SSD-lager-modulerne nemt tages ud eller anbringes igen.

Surface Laptop 6. (Foto: Microsoft)

Dermed markerer Microsoft også, at de to nyheder skal være mærkets mest service-venlige laptops:

Det gælder både for professionelle reparatører og ejere selv, der f.eks. gerne vil udskifte f.eks. batteri, SSD eller hovedprint. Alle dele er forsynet med QR-koder, der linker direkte til gode online vejledninger.

På Surface Pro 10 tabletten sidder et 13 tommers touch-display med hurtig 120 Hz billed-opdatering.

Surface Pro 10 tablet. (Foto: Microsoft)

Den eneste ændring ser ud til at være, at skærmene har fået en anti-refleks belægning og skal levere 33 procent højere lysstyrke.

Vægten ligger på beskedne 1,94 lbscccc, og Surface Pro 10 er Microsofts første Intel-baserede tablet med mulighed for at indbygge 5G mobiltelefoni.

Endelig kan tablettens front-placerede kamera med 1.440 punkters opløsning nu tilbyde 114 graders vidvinkel optagelser og Microsofts Windows Studio Effect til f.eks. at forskønne baggrunde ved video-møder.

Den nye Surface Laptop 6 deler samme Intel processorer som tabletten, men her kan køberen vælge mellem anti-reflekterende skærme på 13,5 og 15 tommer. Begge i IPS LCD teknologi.

 

RAM-hukommelsen kan være op til 64 GB, hvilket hurtigt kan blive nødvendigt, når man arbejder med kunstig intelligensen. Lageret har så plads til maksimalt 1 TB data.

Web-cam’en har fået en tiltrængt opgradering til 1.080 punkter og dermed Full HD kvalitet. Dertil er der kommet en ekstra USB-C port.

Endelig kan laptoppen køre i op til 18,5 timer på en opladning. Den kommer i de to farver platin og sort.

De danske priser på Microsoft Surface Laptop 6 og Surface Pro 10 tabletten er de samme og begynder ved 10.699 kroner. Begge kan forudbestilles nu og fås fra den 10. april….

Surface Pro 10 tablet. (Foto: Microsoft)

Surface Laptop 6. (Foto: Microsoft)

Surface Pro 10 tablet. (Foto: Microsoft)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemmere med handicap i Elgiganten