Døren genkender hund og kat

Farvel til Internet Explorer

(Foto: Fauxels / Pexels)

27 år på nettet fik den. En evighed i tech-sammenhæng. Alene det burde udgyde masser af respekt. Kærlighed er det nok ikke, for Microsofts Internet Explorer browser er aldrig blevet sådan rigtig knus-elsket.

I onsdags lagde Microsoft officiel Explorer i graven. Hvis man stadig har browseren kørende på sin pc, vil man ved næste klik på den blive omdirigeret til den nyere Microsoft Edge.

”Internet Explorer (IE) er officielt sendt på pension og vil fra i dag ikke længere kunne få support,” hed det i et blog-indlæg fra Microsoft.

Internet havde udviklet sig videre ligesom browserne på markedet, hvor Googles Chrome i dag er den altdominerende med omkring 65 procent andel.

Fire kendte browsere gennem tiden. (Illustration: Gerd Altmann / Pixabay)

”De trinvise forbedringer på Internet Explorer kunne ikke længere holde trit med fremskridtene på webben. Derfor har vi begyndt forfra og siger nu farvel til den gamle browser.”

Den første version af Internet Explorer blev lanceret i 1995, hvor den afløste den første pc-browser for mange mennesker – inklusive mig selv – Netscapes Navigator.

Omkring årtusinde-skiftet var Internet Explorer altdominerende med en markedsandel på til tider 90 procent. Den blev derfor dør-åbneren for det store internet for millioner af mennesker verden over.

De udviklede så et slags had-/kærligheds-forhold til Microsoft programmet. Det havde nemlig ry for at være langsomt og rumme mange irriterende småfejl.

Sådan så den første Internet Explorer ud for 27 år siden. Meget er sket på pc-skærmen siden. (Foto: Wikimedia)

Microsoft-konkurrenten Google så helt rigtigt, da man i 2008 lancerede Chrome som en direkte konkurrent til Internet Explorer.

Sammen med rivaler som Mozilla Firefox, Safari til Apple, Thor til den dunkle del af internet og i mindre grad den norske Opera browser har Chrome overtaget surferiet på webben.

I 2015 tog Microsoft konsekvensen og præsenterede Edge som afløser for Explorer. Edge var også et knæfald for Google, fordi den brugte samme basale platform som Chrome og derfor var kompatibel med denne browser.

Men uanset hvad – man bør bukke og skrabe for Internet Explorer, selvom det er længe siden, den browser har været i brug på mine computere. 27 år i tjenesten er meget flot i en branche, hvor 12 måneder ofte betragtes som en evighed….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Døren genkender hund og kat