Danmark hurtigt ude med Max streaming

Honor viser verdens bedste kamera-mobil

(Foto: Honor)

Honor er et af de relativt nye kinesiske smartphone mærker, som vi skal holde øje med i den kommende tid.

Ikke mindst Honors folde-mobiler og topklasse telefoner  i konventionelt design, der gang på gang placerer sig i den absolutte elite.

Således er Honors seneste nye Magic6 Pro model netop kåret som verdens i øjeblikket bedste kamera-mobil af det franske foto-test-laboratorium DxOMark.

Honor telefonen opnår hidtil usete 158 points hos de kritiske fotografer og overhaler dermed Huaweis Mate 60 Pro+, Oppos Find7 Ultra, Huaweis P60 Pro og Apples iPhone 15 Pro Max i kamera-kvalitet.

Kun iPhonen er udbredt på det danske marked, mens Oppo-mobilen har mange ting til fælles med OnePlus 12. De to er nemlig søster-mærker.

Honors telefoner kan skam godt købes på det danske marked, men som regel er det kun nogle få modeller, der dukker op hos enkelte forhandlere.

Porsche har sat sit tydelige finger-aftryk på designet. (Foto: Honor)

En bred markedsføring, som vi kender det fra Apple, Samsung, OnePlus, Xiaomi og Motorola, er der ikke tale om.

Det er en skam, for Honor er nemlig kendetegnet ved samme kvaliteter, som for nogle år siden gjorde Huawei til det hotteste mobilmærke.

Da Huawei rendte ind i politiske embargo-problemer i USA og Vesteuropa, solgte den kinesiske telegigant datterselskabet Honor fra.

Det har i dag andre ejere og er derfor ikke omfattet af forbuddet mod at bruge Qualcomms processorer og Googles populære Android-tjenester som f.eks. Maps, YouTube eller Gmail.

Honor arbejder bl.a. sammen med tyske Porsche Design i sin nye RSR sær-udgave af Magic6 telefonen.

Den kommer samtidig i en særlig Ultimate Edition, der har mange fælles træk med Porsche versionen.

Honor Magic6 Pro. (Foto: Honor)

Ud over sit fine navn har Porsche bl.a. bidraget med et cover og skelet i titanium. Meget Porsche-agtig er også det seks-kantede kamera-modul og telefonens farver Agate Gray og Frozen Berry.

Indendørs sidder de samme kamera, der har givet Honor Magic6 Pro status som verdens bedste.

Det er f.eks. Honors Super Dynamic Falcon Camera H9800 billed-sensor og et lynhurtigt auto-fokus system med kunstig intelligens på basis af en LiDAR radar-sensor.

Billed-sensoren på 50 megapixel er meget stor og svarer til et 24 mm objektiv på et spejlrefleks-kamera. Lysfølsomheden er fin med f:1.4.

Den assisteres af en super-vidvinkel svarende til 13 mm på et spejlrefleks. Det tredje kamera er en telezoom på imponerende 180 megapixel og 100 gange digital forstørrelse.

Indendørs sidder også Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 3 processor, der bruges i flere andre af de dyreste og bedste Android telefoner på markedet.

Her ses de tre kameraer, der gør den nye Honor til markedets bedste kamera-mobil. (Foto: Honor)

Batteriet på hele 5.600 mAh er af den nye silicon-carbon type, der skal være mere stabil end de vidt udbredte Li-ion typer. Opladningen foregår lynhurtigt via en dobbelt 100 watt blok.

Den Porsche-designede smartphone skal i øvrigt ikke kun være en pynte-genstand. Hele Honor Magic6 Pro er bygget til at kunne tåle en masse og er derfor IP68 godkendt til vand og støv.

Endelig er Honors Android-baserede MagicOS 8.0 brugerflade ændret, så den får præg af hurtige sports- og racer-vogne.

Den anden sær-udgave af Magic 6 Pro har fået Ultimate Edition som tilnavn, er noget billigere end sin Porsche-designede fætter.

Den har dog samme Qualcomm processor, samme 16 GB RAM og til 1 Tb lager, samme kamera og samme skærm.

Det er en OLED type på 6,8 tommer og Full HD+ grafik på 2.800 gange 1.280 punkter. Billeder opdateres med 120 Hz, så telefonen er glimragende til spil. Lysstyrken er helt oppe på 5.000 nits!

Batteriet er på samme voldsomme 5.600 mAh, men oplades ikke lige så hurtigt som på den sporty Porsche-udgave. Her på Ultimate Edition må man ”nøjes med” 80 watt via kabel eller 66 watt trådløst.

Endelig kommer Ultimate Edition med indbygget to-vejs satellit-kommunikation. Ikke så relevant i Danmark, der har et fint dækkende 5G mobilnet, men fint ude på landet i f.eks. USA og Kina.

Honors nye Magic6 Pro Ultimate Edition er 8,9 mm tyk og vejer 229 gram.  Letvægter er den altså ikke.

Her i begyndelsen kan Porsche Design Honor Magic6 RSR kun købes på det kinesiske marked, hvor luksus-mobilen koster 9.999 yuan.

Det svarer direkte oversat til 10.200 kroner uden EU-import skat. Vi befinder os altså i samme høje prisleje som iPhone 15 Pro Max eller Samsung Galaxy S24 Ultra.

Honor Magic6 Ultimate Edition er lidt mere overkommelig i pris. Den fås i farverne sort og lilla og koster fra 7.000 kinesiske yuan med 16 GB RAM og 512 GB lager. Det svarer direkte oversat til ca. 7.100 kroner.

Spændende at se, om den nye kinesiske super-mobil også lander i danske butikker….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark hurtigt ude med Max streaming