OnePlus på vej med ny budget klasse mobil

Mercedes-Benz ansætter humanoide robotter

(Foto: Apptronik)

Robotter på bilfabrikker er en gammel nyhed. Her har de været i arbejde i flere årtier.

Kun meget få af dem er imidlertid ”humanoide” robotter. Det betyder, at de ligner mennesker i udseende og evner.

BMW har et par stykker i skikkelse af Figure 01. Tesla udvikler sine egne. Amazon har Digit, og nu er Mercedes-Benz også med på vognen med Apollo robotter fra Apptronik.

Apollo blev præsenteret hos Mercedes-Benz i fredags, hvor robotten skal overtage kedelige opgaver, rutiner og krævende arbejds-trin fra den tyske bilgigants menneskelige fabriks-ansatte.

(Foto: Apptronik)

Apollo er det seneste af et dusin humanoide robot-systemer, som amerikanske Apptronik har udviklet.

Virksomheden er skabt i forbindelse med University of Texas i Austin, og den modulært opbyggede robot blev introduceret i august sidste år.

Apptronik bevæger sig dermed ind i et robot-marked, som storbanken Goldman Sachs vurderer til at have en værdi af 38 milliarder dollars i 2035.

Banken vurderer, at humanoide robotter egner sig særligt godt til opgaver, der er ”farlige, beskidte og kedelige.”

(Foto: Apptronik)

Det kan være på fabrikker af alle slags, men også i f.eks. energi-sektoren til vedligeholdelses-opgaver på atomkraftværker.

Mercedes-modellen af Apollo er designet med et blankt ”ansigt”, der har LED-øjne og en stribe sensorer anbragt som øjenbryn.

Med 172 centimeter i højden og 73 kilo på vægte minder Apollo også på dette punkt om et menneske.

Robotten kan løfte op til 25 kilo ad gangen med sine hydrauliske arme, der ender ude i hænder med fem fingre.

(Foto: Apptronik)

Inde i kroppen sidder ikke kun en computer, men også et batteri der gør Apollo mere fleksibel end de fleste andre typer robotter. Batteriet kan nemt udskiftes og holder Apollo i gang i fire timer.

Mercedes-Benz har valgt sin fabrik i Ungarn som stedet, hvor Apollo får lov til at arbejde i en prøve-periode. Her har bil-fabrikanten ekstra stor mangel på uddannet arbejdskraft.

Apollo kommer til at arbejde side om side med menneskelige ansatte ved produktions-linierne. Dens første opgaver bliver at kontrollere reservedele og levere stumper til kollegerne.

Hverken Mercedes-Benz eller Apptronik vil oplyse, hvor mange Apollo robotter der er installeret og, hvad de har kostet….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus på vej med ny budget klasse mobil