Xiaomi udfordrer med stærke priser

Nu kan I betale direkte med en Mercedes

(Foto: Mercedes-Benz)

Moderne personbiler bliver mere og mere digitale.

De har store touch-skærme i kabinen. De kan vise video, tv og spil under stop og parkering, og de kan opdatere deres software trådløst via mobiltelefon nettet.

Én ting har de dog ikke kunnet hidtil, og det er ligegyldigt, om de kører på el, benzin eller diesel: Man kan ikke betale ting elektronisk, mens man sidder i bilen.

For at afregne for el eller brændstof måtte chaufføren ud af vognen og enten betale med kort ved standeren eller begive sig helt ind i tankstationens butik.

Mercedes-Benz er det første bilmærke, som nu bryder med den ”gammeldags” tradition:

Mercedes-bilerne får en integreret finger-aftryk-skanner, der bruges til at identificere ham eller hende til Mastercard systemet. (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes’ kunder i Tyskland kan fremover ordne betalingerne direkte fra personbilens store display på instrument-brættet.

Det sker ved hjælp af en finger-aftryks-skanner, som bliver del af Mercedes-Benz’ MBUX infotainment system og bruges til at identificere betaleren – ligesom på en mobiltelefon.

Mercedes er gået i samarbejde med betalings-kort specialisten Mastercard, så moderne ”mercere” kan få installeret Mastercards nye ”Secure Card on File for Commerce” platform.

I første omgang vil systemet blive installeret på 3.600 service stationer i Tyskland. Bliver det en succes, skal det udvides til flere andre lande.

Mercedes selv integrerer Mastercard med sit eget Mercedes Pay+ system, der forvandler bilen til en digital betalings-terminal.

Mercedes-ejeren slipper for at indtaste en pin-kode eller skabe sig en autentifikation via f.eks. en smartphone. Nu foregår det hele direkte fra bilens egen touch-skærm.

Over 3.600 tank- og ladestationer i Tyskland deltager i det nye betalings-system. (Foto: Mercedes-Benz)

En rundspørge, som Mastercard har fået lavet i anledning af det nye samarbejde, viser, at forbrugerne vil modtage nye betalings-former med åbne arme. Digitale betalinger via mobile er allerede ved at være forældede:

Halvdelen af de 18- til 39-årige vil således gerne bestille og betale for services og varer direkte via bilens infotainment system.

60 procent vil benytte bilens in-car betaling-system til daglige bil-relaterede ting som at afregne for strøm eller benzin direkte fra førersædet.

På lidt længere sigt vil samarbejdet mellem Mercedes-Benz og Mastercard dog også kunne bruges til mange andre ting.

Så vil bilisterne kunne betale alle deres regninger, booke teater eller koncert-billetter, bestille færge-billetter og købe dagligvarer fra personvognen.

I praksis fungerer det nye system ved at tænde Mercedes’ Me Fuel & Pay service automatisk som en del af bilens MBUX infotainment system, når bilen kører ind på en tank- eller lade-station, der er en del af netværket.

Chaufføren vælger pumpe eller ladestander direkte på bilens MBUX skærm, og systemet finder selv ud af, hvor meget brændstof eller strøm der er plads til.

Det eneste, bilisten skal gøre, er at identificere sig med et fingeraftryk og et par enkelte tryk på touch-skærmen. Glem alt om separate apps på en mobiltelefon.

Når optankningen er overstået, kan bilisten se på skærmen, hvor meget der er hældt på og, hvad det koster.

Herefter sørger Mastercard og MBUX for, at betalingen foregår digitalt, og bilisten vil modtage en kvittering direkte på sin e-mail.

Mercedes oplyser, at den nye betalings-service er installeret på over 3.600 tank- og ladestationer i Tyskland.

Her kan man bruge både Mastercard og Visa kort som del af systemet. Disse kort skal være udstedt og aktiveret i Tyskland….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi udfordrer med stærke priser