Skal vi nu have trafiklys med fire farver?

Er Apple på vej med touch skærme på Mac?

Surface Studio med touch skærm. (Foto: Microsoft)

Apples produkter har altid været meget populære hos designere, grafikere og arkitekter. På samme måde er Apples computere førstevalg hos mange kreatører af digitalt indhold. Deriblandt også mange kunstnere.

Hvis man ser bort fra iPad tablets og iPhone mobiler, har ingen Apple apparater touch-skærme: Hverken MacBooks eller stationære iMacs kan betjenes med en Apple Pencil eller brugernes fingre.

Lidt af en irritation for kreative Apple fans, fordi de har været nødt til at købe ekstra-udstyr fra andre fabrikanter som f.eks. eksterne tegneplader.

Apple iMac brugere kan kun bruge deres computer på denne måde. (Foto: Apple)

Måske Apple har skiftet mening om, hvorvidt skærme skal være berørings-følsomme. Kunderne vil gerne have dem, og de fungerer fint på Windows-baserede laptops og desktops.

I hvert fald har niche-mediet ”Patently Apple” opdaget, at Apple har indsendt en patent-ansøgning på en kæmpestor touch-skærm, der må være drømmen for designere, tegnere, grafikere og kunstnere.

OK – Apples fokus i det nye patent ligger mere på standeren og de fleksible hængsler end på selve storskærmen.

Men det ville da være mærkeligt, hvis Apple ikke også ville levere en passende touch-skærm, der kan vendes, drejes og vippes i alle retninger.

Sådan ville mange Mac-brugere gerne kunne arbejde. (Foto: Microsoft)

Samtidig kan Apple jo gøre skærmen til en integreret del af brugernes iMacs, så man slipper for at købe dyre ekstra pegeplader fra Wacom. Eller endnu værre for en Apple-entusiast – at blive tvunget til at skifte til Windows.

Microsoft har nemlig bevist, at sådan en konstruktion fungerer fint. På artiklens hovedfoto viser jeg nemlig Microsoft Surface Studio, der rummer alle de egenskaber, som mange savner hos Apple.

Hvis Apple rent faktisk vil føre sit patent til at blive en praktisk virkelighed, vil sådan en iMac uden tvivl blive et hit.

Lad os håbe, at det sker….

Her er Apples nye patent på en fleksibel stander til en touch skærm. (Illustration: Patently Apple)

Apple iMac er god, men ikke særligt fleksibel i designet. (Foto: Microsoft)

Designere, grafikere, kunstnere osv, der arbejder kreativt på iMac, ville få langt flere muligheder, hvis de kunne bruge en Apple Pencil på en fleksibel skærm. (Foto: Microsoft)

Tænke sig, hvis man ikke bare kunne købe sin iMac i mange forskellige farver, men også med en touch-skærm. (Foto: Microsoft)

Sådan ser Microsofts Surface Studio pc ud. Hvis det ikke var Windows på skærmen, kunne det lige så godt være en ny Apple iMac. (Foto: Microsoft)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal vi nu have trafiklys med fire farver?