Her er de største tech-bøder fra EU

Satellit-telefonen er slet ikke død

(Foto: Thuraya Telecom)

Mange har sikkert ment, at de store og klodsede satellit-telefoners timer var talte, da Apple for et par år siden lancerede den første iPhone, der kunne kommunikere direkte med en satellit.

Praktisk for de mennesker, der befinder sig i områder, som ikke dækkes af et mobilnet. Nok ikke relevant hernede i Syddanmark, men måske nok i Grønland, Canada, USA eller Mongoliet.

Samsung og Huawei var hurtigt på aftrækkeren og præsenterede tilsvarende smartphones til Android styresystemet.

Problemet for alle disse telefoner er imidlertid, at de kun kan bruges i meget begrænset omfang:

Man kan sende og modtage korte sms eller sende nødsignaler via satellitten, mens man befinder sig ude i ødemarken. Samtaler, som man kan føre med de rene satellit-telefoner, er ikke mulige.

Det vil det Dubai-baserede teleselskab Thuraya nu ændre på:

(Foto: Thuraya Telecom)

Med sin nye Skyphone siger araberne, at de har opfundet verdens første universal-mobil, der kan benyttes som både normal mobil til 4G/5G og som komplet satellit-telefon.

Via Thurayas eget netværk af satellitter kan Skyphone brugeren have konstant telefon-forbindelse i hele Europa, Asien, Afrika og Australien.

Thuraya har samtidig roaming-aftaler med over 370 teleselskaber i 150 lande verden over, så man kan benytte deres mobilnet. Det gælder også Danmark.

Man skal blot skifte mellem satellit og mobilnet med et klik på Skyphones AMOLED skærm på 6,7 tommer.

Indrømmet, Skyphone ser lidt mere klodset ud end de seneste nye smartphones. Det skyldes ikke mindst den store antenne, som er nødvendig for at kommunikere direkte via satellit.

På den anden side er Skyphone meget mindre og mere fleksibel end de fleste satellit-telefoner, jeg har set.

Derfor må nyheden være interessant for alle eventyrere, globetrottere, sejlere og ingeniører, der arbejder både i byer med mobilnet og i områder uden normal mobildækning.

(Foto: Thuraya Telecom)

Skyphones anden store fordel i sammenligning med andre satellit-telefoner er, at nyheden kører med Android 14 som styresystem.

Det betyder, at Skyphone brugeren har adgang til tusinder af Android apps. Lige fra Google Maps og Spotify til Facebook og Instagram, selvom det nok vil være meget dyrt at opdatere sin social media profil med fotos og videoer fra midt på Atlanten eller Sahara.

Indendørs i Skyphone sidder en Qualcom Kryo processor med otte kerner og en grafik-chip, der leverer billeder til skærmen i Full HD+ kvalitet – 2.400 gange 1.080 punkter.

Displayet er naturligvis gemt bag ridsefast Gorilla glas, ligesom telefonen er vand- og støvtæt efter de ret skrappe IP67 regler.

Meget praktisk kan satellit-antenne trækkes i og ud efter behov. Antennen er forklaringen på, at Skyphone er noget tykkere end de normale smartphones, man ser her og der og allevegne.

Endelig skal nævnes, at Skyphone kommer med et komplet sæt kameraer, som vi kender det fra normale mobiltelefoner.

På ryggen sidder tre objektiver til bl.a. tele og vidvinkel, mens selfie-skyderen på fronten er usædvanlig god.  Den har nemlig en 50 megapixel billedsensor, der giver adgang til bl.a. video-møder i høj kvalitet.

Thuraya vil sende Skyphone på markedet i september. Prisen er endnu ikke offentliggjort….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er de største tech-bøder fra EU