WeShare vender tilbage i MobilePay

Nu får MacBook Air store kræfter

(Foto: Apple)

Det ser ud, som om Apple får en begivenhedsrig mandag. På godt og ondt.

Dels har Apple præsenteret en ny og meget stærkere udgave af sin populære MacBook Air.

Dels har EU Kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen idømt Apple en bøde på 1,8 milliarder euro eller 13,4 mia. danske kroner.

Bøden får Apple for at have ført en monopol-lignende forretning i forhold til andre musik-apps end Apples egne i den store App Store.

Det vigtigste fremskridt i den nye MacBook Air, at laptoppen nu kan fås med Apples seneste M3 super-processor.

(Foto: Apple)

Den har hidtil været forbeholdt dyrere MacBook Pro modeller og de seneste iMac desktop computere. M3 kan købes i både MacBook Air med 13 og 15 tommers skærm.

Den skal give mellem 17 og 31 procent forbedringer i processor-beregninger, mens grafikken skal håndteres 15 procent bedre end med den nuværende M2 chip i Macbook Air.

I praksis vil det betyde, at afstanden mellem MacBook Air og den noget dyrere Pro familie begynder at blive udvisket.

Ud over de vigtige ændringer indendørs ligner den nye MacBook Air helt sig selv. Den kommer med samme glimrende skærm på 13,6 tommer og forbløffende gode lyd via fire små højttalere.

Som standard har MacBook Air fortsat kun 8 GB RAM – selv med den meget stærkere processor ombord.

I gamle dage jokede man med, at MacBook Air var bedst til at surfe på internet. I dag kan de nye udgaver med M3 processor også deltage i meget tungere opgaver. (Foto: Apple)

Dog kan man udvide Air til maksimalt 24 GB RAM og 2 TB lager, hvilket burde være alt rigeligt for selv krævende brugere.

MacBook Air med M3 kan forudbestilles i dag i Apples online-store. Laptoppen leveres fra fredag den 8. marts, hvor den også vil dukke op i danske Apple-butikker.

13 tommers udgaven koster fra 9.999 kroner, mens man må betale mindst 11.999 kroner for den større MacBook Air M3 med 15“ display. Desuden er der mulighed for 900 kroner i studie-rabat.

Begge modeller fås i farverne midnat, stjerneskær, sølv og space grey.

Til sidst skal jeg nok lige nævne, at MacBook Air ”kun” kan fås med den almindelige M3 processor. Ikke de endnu kraftigere M3 Pro og M3 Max varianter af ”motoren”….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WeShare vender tilbage i MobilePay