Her er den første gennemsigtige laptop

Foto-drone lige så hurtig som en Formel 1 racer

(Foto: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool)

Selvom nyheds-mediernes fokus desværre er vendt over på de militære og dræbende droner, som Rusland og Ukraine sender i hovedet på hinanden, findes der heldigvis også små og helt fredelige droner.

Mange af dem har et kamera indbygget, og de bliver derfor benyttet af både professionelle fotografer og af amatører.

Udbredelsen er også vokset enormt. I dag kan man svært forestille sig en dokumentar-udsendelse, en biograffilm eller en tv-serie, hvor en fotodrone ikke har spillet en vigtig rolle.

Her er den lille fjernstyrede drone i arbejde hængende over Max Verstappens Formel-1 bil Silverstone racerbanen rundt. (Foto: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool)

Fotodronerne er imidlertid ikke voldsomt hurtige. I hvert fald ikke indtil nu.

Da har den hollandske drone-pioner Ralph Hogenbirk nemlig udviklet en lille og handy drone, der er lige så hurtig som sidste Formel-1 sæsons rappeste bil fra Red Bull.

Initiativet kom fra Red Bull racerstalden selv, der kunne se muligheder i fremtidens Formel-1 tv. Her vil helikoptere og snesevis af video-kameraer langs banen kunne suppleres med små droner, der svæver over hver racerbil på banen.

Shaggy FPV alias Ralph Hogenbirk (tv) sammen med Formel-verdensmester Max Verstappen. (Foto: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool)

Hogenbirk tog udfordringen op og udviklede sammen med ingeniører og designere fra Dutch Drone Gods, hvad der i dag betragtes som verdens hurtigste kamera-drone. Det tog ni-ti måneder, inden den nye FPV drone stod klar.

Denne historie ville naturligvis aldrig blive skrevet, hvis projektet ikke var lykkedes.

Dronen kunne f.eks. være blevet overhalet af Formel 1 raceren. Eller dronen var brudt sammen undervejs rundt på den 5,8 kilometer lange Silverstone racerbane i England, hvor prøvekørslerne fandt sted.

Det kunne sagtens være sket, for drone-udviklerne havde længe problemer med, at dronen blev meget varm ved de høje hastigheder.

Desuden brugte dronens små elmotorer så meget strøm, at det ikke var sikkert, at den havde saft nok til at flyve hele Silverstone rundt uden opladning undervejs.

Men det gik jo fint. Først med to ældre Red Bull RB8 og RB19 racerbiler med David Coulthard og Liam Lawson bag rattet. Sidenhen svævende over Red Bulls helt nye RB20 og Formel-1 verdensmester Max Verstappen.

Undervejs accellererede den lille drone fra 0 til 300 kilometer i timen på bare fire sekunder og nåede en topfart på over 350 km/t….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er den første gennemsigtige laptop