OnePlus telefon til de spille-glade

Her er den første gennemsigtige laptop

(Foto: Lenovo / Gizchina / Weibo)

(Opdateret) Jeg kender mange, der vil sige, at en laptop er en laptop.

Forskellene fra den ene Windows bærbare til den anden er ikke store – i hvert fald ikke visuelt – og en Apple MacBook ligner pc-laptops eller omvendt.

Selvfølgelig er der forskelle. Store sågar. Ellers ville der heller ikke være nogen forklaring på, at laptops med Windows kan fås for 4.000 kroner, men også det ti-dobbelte.

(Foto: Lenovo)

Forskellene finder man først og fremmest i laptoppens elektroniske indre og nogle gange også i det materiale, som stel og kabinet er fremstillet af – f.eks. dyrt titanium eller magnesium i stedet for plastik eller aluminium.

Men ok – laptops ligner laptops.

Sådan var det indtil forleden dag, hvor verdens største pc-fabrikant Lenovo præsenterede en nyhed som taget ud af en science-fiction film.

(Foto: Lenovo)

Hvad ville I f.eks. sige til en laptop, hvor skærmen er gennemsigtig. Som et vindue, man skriver tekster og sender billeder op på.

Skærmen er tilmed kun gennemsigtig, når pc’en er tændt. Er den slukket, bliver displayet brunt og uigennemsigtigt. Det ligner næsten låget på en almindelig laptop.

Hvad man kan bruge det til?

Tastaturet ligger også under en glasplade, der kan forvandles til én stor pegeplade a la en tablet. (Foto: Lenovo)

Well – jeg kunne forestille alle de steder, hvor man kommunikerer personligt med mennesker på den anden side af skærmen.

Det kunne være på et kontor, hvor man sidder over for kolleger, men også i en hotel-reception eller hos lægen. Mulighederne er mange.

Desværre har Lenovo ingen umiddelbare planer til at sætte sin spændende og futuristiske laptop i produktion. Sikkert, fordi teknologien bag det transparente display fortsat er meget dyr.

Mange af Lenovos nye laptops fås med Intels Core Ultra processorer, der kan håndtere kunstige intelligens som Microsofts Copilot på billedet. (Foto: Lenovo)

Displayet i Lenovos ThinkBook Transparent Project Crystal Laptop er en17,3 tommers Micro-LED type helt uden ramme omkring, og tastaturet er i øvrigt også transparent.

Den indeholder naturligvis masser af kunstig intelligens (AI). Den kan f.eks. bruges til at lægge digital information oven på fysiske objekter, der er placeret på bordet bag laptoppen.

Samtidig kan man lynhurtigt skifte mellem tastatur, et stort pegefelt og selve touch-skærmen ved hjælp af en medfølgende pen.

Lenovo er også hoppet med på gør-det-selv bølgen, så brugerne selv kan udskifte komponenterne i flere af de nye laptops. (Foto: Lenovo)

Lenovo oplyser ikke andre tekniske data på den banebrydende laptop, men mon ikke den ville rumme Intels seneste nye Core Ultra processorer med integreret AI.

De sidder også i Lenovos seneste generation af bærbare pc’er, som man godt kan købe. Det er bl.a. ThinkPad T14 Gen 5. ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3 og ThinkBook 14 2-i-1 Gen 4.

De er forberedt på den nye Copilot software i Windows og til Microsoft 365. I praksis får f.eks. Outlook, Teams, Bing, PowerPoint og Word ekstra intelligens, der kan hjælpe i det daglige arbejde.

Desuden udstyrer Lenovo sine nye laptops med en fysisk Copilot nøgle. Af sikkerheds-mæssige grunde.

Endelig sørger Lenovo for, at ThinkPad T14 Gen 5 og T16 Gen 3 er specielt reparations-venlige, så brugerne selv kan udskifte mange dele selv inklusive batteriet.

Alle de nævnte nye Lenovo laptops vil komme i handelen fra maj.  Det gælder dog desværre ikke maskinen med gennemsigtigt display….

Lenovos ThinkPad T16 Gen 3 passer til professionelle brugere med store krav til deres laptop. (Foto: Lenovo)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus telefon til de spille-glade