Trump kalder sig nu 45

Denne mobil er et monster

(Foto: Lenovo)

Corona pandemien har haft stor indflydelse på elektronik industrien. Ikke mindst, hvordan mennesker er begyndt at tage high tech til sig i hverdagen.

Video-møder og online chat er f.eks. blevet populære – og nødvendige – i alle aldersgrupper. Vi har købt hurtigere netforbindelser, større skærme og flere laptops.

De mange indelåste timer i hjemmet har også betydet, at vi ser mere tv, streamer dagen lang, og mange har kastet sig over e-sport. Det pæne navn for computerspil.

Hvor gamer-telefoner tidligere var en lillebitte niche, taler alle mobilfabrikanter nu om lynhurtige skærme, stærkere grafikchips og muligheden for at lade mobilen prioritere spil før andre gøremål som telefon-samtaler, e-mail osv.

Legion 2 kommer med otte udløser punkter – triggere – fordelt over telefonen. (Foto: Lenovo)

 

Flere fabrikanter som f.eks. Razer, Asus, Xiaomi, Lenovo og Acer disker i dag op med skræddersyede spilmobiler, der er bygget op som mini-udgaver af gamer-pc’er.

Det vil sige, at de har ekstra køling af elektronikken, store skærme, kraftige processorer, specielle ”triggere” og indbyggede lysshows.

Verdens største pc-fabrikant Lenovo har netop præsenteret anden generation af sin spilmobil. Legion Phone Duel 2 hedder den.

Den ser herligt fancy og anderledes ud. Legion 2 vil og skal vække opsigt i et hovedfelt af smartphones, der alle ligner hinanden. Lenovo vil være helt sin egen.

Selfie-kameraet på hele 44 megapixel popper ud i siden af telefonen via en motoriseret skuffe. (Foto: Lenovo)

Mest iøjnefaldende er bulen midt på telefonens ryg. Den går hele vejen på tværs og rummer mobilens kameraer.

Om det er en smart placering af kameraerne, må tiden vise. Alle andre har dem jo i toppen for at undgå, at objektiverne ikke bliver dækket af brugerens hånd.

I hvert fald ser det ud, som om Legion 2 primært skal bruges i vandret position. Også når der tages billeder. I videospil er det i forvejen det normale.

Usædvanlig er tillige udvalget af objektiver. Der er kun to. Det er et vidvinkel kamera på 64 megapixel og en ultra vidvinkel på 16 MP. Video kan optages i 8K kvalitet og med HDR10+.

Lenovo har gjort en stor indsats for at holde elektronikken kølig – selv under flere timers intens e-sport. Telefonen har f.eks. to aktive blæsere og et særligt kølebassin. (Foto: Lenovo)

Selfies tages i øvrigt fra siden. Jeps – helt bogstaveligt. Lenovo har nemlig anbragt kameraet til selvportrætter i en motoriseret skuffe på siden af telefonen. Lige ud for panelet med de andre objektiver.

Selfies er vigtige. Derfor har Lenovo udstyret dette kamera med et imponerende objektiv på 44 megapixel. 16 eller 32 MP er ellers det normale på dyrere telefoner..

Selfie skyderen hjælpes på vej af kunstig intelligens. Den kan optage 4K video med autofokus, animerede ikoner og sørge for en god ledsagende lyd via fire mikrofoner med støjreduktion.

Mindre overraskende er det, at motoren i Legion 2 er en Qualcomm Snapdragon 888 med 5G. Samme chip sidder i de fleste af årets toptelefoner til Android.

Processoren assisteres af en Adreno 550 grafikchip på 840 MHz, op til 16 GB hurtig DDR5 RAM og 512 GB lager med effektiv UFS 3.1 styring.

Lenovo har puttet to batterier i telefonen. Det giver bl.a. mulighed for ekstrem hurtig opladning, fordi de to fyldes op samtidig. (Foto: Lenovo)

 

Skærmen er en AMOLED HDR type på enorme 6,92 tommer. Kvaliteten er FHD+ med 2.460 gange 1.080 punkter, der ligger gemt bag ridsefast Corning Gorilla glas. Med en opdaterings-frekvens på 144 Hz er displayet lynhurtigt.

Lydsiden er vigtig i computerspil. Derfor kommer med Legion 2 både med to fremadrettede Dolby Atmos højttalere og yderligere syv såkaldte magnet enheder.

Al den elektronik samlet tæt i en telefon udvikler varme, og den skal helst ledes væk, så mobilens præstationer ikke påvirkes negativt. Lenovo løser den udfordring ved hjælp af to separate blæsere!

Batteriet – eller rettere batterierne – er ikke mindre imponerende. Der er to af dem i Legion 2 med tilsammen 5.500 mAh kapacitet.

Batterierne kan fyldes op lynhurtigt via en 90 watt ladeblok. Den bruger kun 30 minutter på at gå fra et helt tomt batteri til et 100 procent fyldt.

Modsat normale smartphones bruges den nye Legion 2 nok bedst i vandret position. Kameraerne sidder i det sorte bælte midt på mobilen. (Foto: Lenovo)

Endelig skal selvfølgelig også nævnes, at Legion Phone Duel 2 er forsynet med en række funktioner og faciliteter, der har specielt med spil, gaming og e-sport at gøre.

Telefonen har således helt otte udløser-knapper. De er fordelt med fire ultrasoniske triggere i hjørne, to kapacitive på ryggen og to force-touch knapper i displayet. Det er proff gear.

Lenovo Legion Phone Duel 2 kommer til Danmark i løbet af sommeren:

Den ”lille” model med 12 GB RAM og 256 GB lager skal koste 799 euro uden dok. Det er ca. 6.000 kroner.

Den største udgave af 16 GB RAM, 512 GB lager og med docking-station skal man betale 999 euro for. Det svarer til godt 7.500 kroner….

Sådan har I aldrig set en smartphone før. (Foto: Lenovo)

Lenovo Legion 2 fås i to farver. (Foto: Lenovo)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trump kalder sig nu 45