Ny smartphone med mega batteri

Smart Connect forbinder pc, mobil og tablet

(Foto: Motorola)

Microsoft forsøgte at gøre det, men opgav da man stoppede produktionen af Windows-baserede smartphones.

Samsung har haft lignende ambitioner med at forbinde sine Android-baserede Galaxy mobiler med Windows-pc’er. Dog uden den store succes.

Nu kommer verdens største pc-fabrikant Lenovo med et tredje forsøg, hvor man tager sit smartphone datterselskab Motorola med i projektet.

Projektet hedder “Smart Connect”  og er et værktøj til at lade telefoner, tablets og pc’er arbejde sammen.

Først og fremmest skal man kunne dele filer mellem forskellige enheder, trække dokumenter fra den ene til den anden med en pegefinger på skærmen eller f.eks. flytte en podcast, man lytter til, fra mobil til laptop.

Lenovo og Motorola præsenterede i går Smart Connect på den store MWC 2024 udstilling i Barcelona, men undlod at gå i detaljer omkring det officielle lancerings-tidspunkt og hvilke enheder og modeller, systemet vil omfatte.

Det anses dog som sikkert, at Smart Connect kan arbejde på alle Lenovo pc’er med mindst Windows 10, en række Lenovo tablets plus de fleste nyere Motorola smartphones.

Om nogle måneder vil Smart Connect kunne downloades fra både Microsoft Store og fra Googles Play internet-butik.

Smart Connect ser ud til at benytte en fælles software-baseret Share Hub enhed som mellemled mellem de forskellige enheder. Den vil fungere trådløst.

Det nye system skal også gøre det muligt at benytte samme tastatur og mus til både pc, telefon og tablet. Samtidig kan notifikationer og beskeder synkroniseres mellem enhederne.

Smart Connect kommer med en praktisk klippebords-feature, der virker på alle tilknyttede enheder, således at man kan kopiere, klippe og klistre fra den ene til en anden.

Smart Connect kan tillige forvandle en Motorola smartphone til en mobil hot-spot for forbundne pc’er og tablets eller lade telefonens bedre kamera fungere som pc’ens webcam.

Brugere vil kunne sende – caste – indhold fra deres smartphones til andre enheder. På den måde kan f.eks. videoer ses på en større tablet- eller pc-skærm.

Det smarte i det nye system er ikke kun, at man kan forbinde flere enheder med hinanden på en lettere måde end i dag. Man kan også få enheder med forskellige styresystemer til at arbejde sammen.

De vigtigste funktioner, som kommer med Smart Connect, kaldes Cross Control, Swipe to Stream, Notification Sync, Share Hub, Smart Clip, Shared Hotspot og Copied Webcam.

Under præsentationen nævnte Motorola og Lenovo både gamere, kontor-arbejdere og uddannelse med mange elever om fælles opgaver som typiske målgrupper for det nye Smart Connect….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny smartphone med mega batteri