Disse mobiler købte danskerne i januar

Apple tjener vildt mange penge

(Foto: Zhiyue / Unsplash)

(Opdateret) Efter fire kvartaler i træk med fald i omsætningen har Apple fået vendt skuden og havde igen fremgang i salget i fjerde kvartal af 2023.

Med to procent højere omsætning end i samme periode sidste år nåede Apple op på 119,6 milliarder dollars eller ca. 839 danske kroner.

Overskuddet nåede op på næsten 34 milliarder dollars eller ca. 238 mia. kroner, primært fordi julesalget gik rigtig godt.

Samtidig kan Apple prale af, at der aldrig tidligere har været så mange Apple enheder i brug end nu. Mere præcist er det 2,2 milliarder enheder i verden.

Der er to forklaringer på Apples fremgang:

Den ene hedder iPhone 15, som blev lanceret i september sidste år og siden er blevet en solid salgssucces.

Infografik: Statista.com)

Den anden hedder services og dækker over Apple divisioner med f.eks. iCloud tjenester, abonnementer osv. De udgør en stadig større andel af Apples indtjening.

iPhone alene stod for 69,7 milliarder dollars og omkring 60 procent af total-omsætningen. I den sammenligning betyder Mac-computerne meget lidt. Mere præcist 7,78 milliard dollars.

Apple oplyser ikke, hvor mange iPhone telefoner man sælger. Men analytikere mener, at fremgangen snarere skyldes, at forbrugerne i stigende grad køber de dyre iPhone Pro modeller end en reel vækst i salgstallet.

I det seneste kvartal genererede iPads en omsætning på 7,02 milliard dollars, mens Apples divisioner for Wearables – primært Apple Watch og AirPods – og Services solgte for henholdsvis 23,12 og 11,95 milliard dollars.

Apples salg af ure gik tilbage med to milliarder i omsætning, men blev mere end opvejet af salget af services. Det gik frem med tre milliarder og ligger nu rekordhøjt.

Til sidst skal lige nævnes, at Apples markedsværdi for nylig vendte tilbage til over tre billioner dollars. Det er tre milliard milliarder.

Det var tredje gang, at Apple passerede det magiske hjørne efter slutningen af 2021 og sommeren 2023….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte danskerne i januar